Wat draagt een Bond-girl?

© Reuters

In de laatste 007-film een jurk met meer dan 60.000 kristallen.

Bij James Bond hoort ook telkens een Bond-girl en dat is voor de laatste 007-film ‘Skyfall’ niet anders. Maar wat draagt een Bond-girl precies?

De kostuumontwerpster van ‘Skyfall’ geeft wat meer uitleg bij de kledij die de Franse actrice Bérénice Marlohe draagt in de film. “De zwarte avondjurk bestaat uit meer dan 60.000 kristallen die allemaal met de hand zijn aangenaaid. Het duurde zes maanden om de jurk te maken”, zegt Janey Temime, de kostuumontwerpster, tegen de Britse Vogue.

De jurk bestaat uit een corset en een satijnen rok die tot op de grond valt, volledig bedekt in Swarovski kristallen. In de film wordt de jurk gedragen door Bérénice als ze het casino binnengaat en James Bond voor de eerste keer ontmoet.

“We hebben zes verschillende versies moeten maken van het bovenstuk zodat ze twee keer per dag kon wisselen. We moesten dan telkens het nieuwe bovenstuk aannaaien terwijl ze de rok aanhad, echt zoals een couturejurk eigenlijk”, aldus Janey.

“Bérénice is ongelooflijk mooi en vrouwelijk. Ze is zoals Ava Gardner, maar ik wou haar er sexy, mysterieus een beetje donker laten uitzien”, sluit de kostuumontwerpster af. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content