Tim Coppens lanceert vrouwencollectie bij Harvey Nichols

06/02/15 om 19:34 - Bijgewerkt om 19:34

Tim Coppens wil zich naast zijn succesvolle mannencollecties meer toeleggen op vrouwenmode. De Belgische ontwerper lanceert exclusief een vrouwencollectie bij de Britse department store Harvey Nichols.

Tim Coppens lanceert vrouwencollectie bij Harvey Nichols

vrouwelijk model op catwalkshow van Tim Coppens SS15 collectie © Instagram Tim Coppens

Hoewel de Belg in het wereldje vooral naam verwierf om zijn mannencollecties, wil Tim Coppens via een capsulecollectie die exclusief bij Harvey Nichols gelanceerd zal worden ook zijn stempel drukken op damesmode. De 12-delige reeks is geïnspireerd op de Britse muziekscene van de nineties en de outfits van bandleden van o.a. Primal Scream en The Stone Roses, groepen die de ontwerper associeert met zijn eerste bezoek aan de Londen. Verwacht dus grungy verwijzingen, veel attitude en materialen zoals wol en nylon.

Coppens' dameslijn is een uitbreiding op zijn mannencollectie, met gedeelde stoffen en prints, maar met bijgevoegde focus op vloeibare materialen.

Tim Coppens vult het reeds indrukwekkende lijstje van Belgische ontwerpers in Harvey Nichols mooi aan, waarop onder meer Dries Van Noten, Cédric Charlier, Christian Wijnants en Kris Van Assche staan te pronken. Tim Coppens' collectie is vanaf 9 februari te bezichtigen bij Harvey Nichols in Londen. (LD)

Lees meer over:

Onze partners