Stel de ideale sportoutfit samen: de legging

04/02/15 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:11

De perfecte sportoutfit is meer dan enkel 'mooi' of 'comfortabel'. Een juiste plunje helpt je net die seconde sneller lopen, die centimeter dieper buigen of die minuut langer doorbijten. Knack Weekend helpt je met nuttige tips en tricks voor het samenstellen van de ideale sporttenue. Vandaag: de legging.

Stel de ideale sportoutfit samen: de legging

Epic Run Lux Tights © Nike Women

Een broek is slechts een broek, zou je denken, maar niets is minder waar. De juiste kleding aan je onderlijf kan wel degelijk een verschil maken, en niet enkel omdat een aansluitende legging aerodynamischer is dan een flodderende joggingbroek. Voor onze perfecte sportbroek gingen we langs bij de fonkelnieuwe Nike store op de Antwerpse Meir, waar professionals ons naargelang de sportactiviteit die we wilden beoefenen vertelden waarop we moesten letten.

Intensieve fitness / Crossfit

Wie veel tijd in de fitnessclub doorbrengt en regelmatig wisselt van activiteit heeft een broek nodig die zelfs bij de meest intensieve inspanning goed blijft zitten. Nike raadt daarvoor de Legendary Lava Tights aan. Deze broek met verhoogde tailleband blijft stevig op zijn plaats (en houdt eventuele vetrolletjes in bedwang) en het driehoekig inzetstuk zorgt ervoor dat je broek niet omhoog kruipt.

(Hard)lopen

Niets zo vervelend als een broek die trekt of schuurt tijdens het joggen. De kracht van deze sport zit hem net in het vrijmaken van je hoofd, en wanneer een kledingstuk dan irriteert is het meer dan waarschijnlijk dat je je beoogde kilometers niet haalt. Een broek uit Dri-FIT stof, die Nike bijvoorbeeld in de 'Epic Run Lux Tights' gebruikt, is heel soepel en helpt om je transpiratie te reguleren. Een goed afgesloten zakje voor je sleutels of iPod is essentieel.

Yoga / Pilates / Grondoefeningen

Wie ooit al eens een downward dog heeft uitgevoerd weet dat een mooie pasvorm cruciaal is voor een yogabroek. Je kan kiezen voor een loszittend model of nauw aansluitend, al is deze laatste het populairst bij yogi's omdat de mooie lichaamsposes die je aanneemt zo extra in de verf worden gezet. Ook de plaatsing van de naden is belangrijk, aangezien je voor grondoefeningen vaak met je benen tegen de grond drukt. Bij de Nike 'Leg-A-See Tights' staat comfort centraal. Zijn ultieme stretch zorgt voor een goed aansluitende pasvorm die glad aanvoelt tegen de huid en alles mooi op zijn plaats houdt terwijl de naar achter geplaatste naden irritatie voorkomen.

Morgen: de sportbh

Lees meer over:

Onze partners