Shortlist British Fashion Awards bekend gemaakt

29/10/13 om 14:09 - Bijgewerkt om 14:09

Bron: Knack Weekend

De Britse Fashion Council heeft de genomineerden voor de British Fashion Awards bekend gemaakt. Op 2 december worden de winnaars onthuld.

Shortlist British Fashion Awards bekend gemaakt

© Reuters

De Britse Fashion Council heeft de genomineerden voor de British Fashion Awards bekend gemaakt. Op 2 december worden de winnaars onthuld.

In de categorie 'ontwerper van women's wear' werden Phoebe Philo, creatief directeur van Céline, Sarah Burton, creatief directeur van Alexander McQueen, en Christopher Kane genomineerd.

Tom Ford, Christopher Bailey van Burberry en Kim Jones van Louis Vuitton strijden dan weer voor de prijs van beste designer in de categorie 'men's wear'.

Er wordt dit jaar een nieuwe categorie toegevoegd aan de prijsuitreiking. Ontwerpers kunnen vanaf nu ook strijden voor de award voor beste internationale designer van het jaar. In deze categorie werden Marc Jacobs, Miuccia Prada en de Belgische ontwerper Raf Simons genomineerd.

De ontwerpers die zich specialiseren in accessoires kunnen ook een award in de wacht slepen. Dit jaar gaat het tussen Anya Hindmarch, Charlotte Olympia en Nicholas Kirkwood.

Modelieveling Victoria Beckham ontving twee nominaties, voor 'merk van het jaar' en 'rode loper ontwerper'.

De overige categorieën bestaan uit 'opkomend talent', 'model van het jaar', 'beste creatieve campagne' en 'erkenning van uitstekendheid'.

Meer dan 300 leden van de mode-industrie, inclusief internationale retailers, hebben gestemd voor deze shortlist. Er is ook goed nieuws voor fashion addicts die aanwezig willen zijn op de award uitreiking. Dit jaar zullen er namelijk voor de eerste keer tickets te koop aangeboden worden voor het evenement. De vorige jaren werden enkel de lucky few met een uitnodiging binnen gelaten. (LP)

Lees meer over:

Onze partners