Persoonlijke kerstwishlist van Laura

Nu Kerstmis steeds dichterbij komt, worden ook de persoonlijke wenslijsten verder aangevuld. We kunnen niet wachten tot het gezellige ‘uitpakmoment’ bij de kerstboom. Razendbenieuwd zijn we naar de geschenkjes, al hebben we zelf wel wat favorieten in gedachten. Vandaag: de wishlist van webredactrice Laura Van Roey.

‘Masia’-vestje van Bellerose, 199 euro.

Een winterse ‘fluffy’ vestje van het Belgische modelabel Bellerose, dat bekend staat om creatieve en stijlvolle ontwerpen die kwalitatief hoogstaand zijn. Dit vestje trok meteen mijn aandacht bij het bekijken van de wintercollectie 2013 van het merk. Ik zou mijn outfit aanpassen aan dit vestje en niet omgekeerd.. Ik hou van lekker warme truitjes en cosy vesten en ik zou helemaal kunnen verdrinken in dit wollige exemplaar.

Bovendien is het een dankbare kleur die ik met veel stukken van mijn garderobe zou kunnen combineren. Een winner, dit vestje van Bellerose!

‘Mohair Wool Dress’ van Cos, 79 euro.

Een essentiele basic, deze Mohair Wool Dress van modelabel Cos. De beige-achtige kleur is makkelijk te combineren en de stof is lekker warm voor het koude winterweer. Dit sober ontwerp spreekt me bijzonder erg aan omdat je het helemaal zelf nog kan ‘pimpen’ met accessoires, al is het ‘puur’ net zo mooi.

Nagellak ‘Diorlisse’ van Dior, 24,80 euro.

Met deze zachte kleur op je nagels zien de handen er meteen erg verzorgd uit. Een lieflijke kleur, die je met verschillende looks kan combineren.

Handtas ‘Dragline’ in Dijon-kleur van Essentiel, 125 euro.

Het Belgische modelabel Essentiel staat al enkele jaren bekend om de kleurrijke en vrouwelijke collecties. Sinds enkele seizoenen schenkt het modelabel ook steeds meer aandacht aan het accessoire, met als hoogtepunt de opening van een eerste accessoire-winkel in Antwerpen. Er zijn kleurrijke broches, sjaals, hoeden, juwelen, enzovoort die de collecties van Essentiel nog vrolijker moeten maken.

Deze handtas van Essentiel zou een aanvulling zijn op mijn garderobe. Daarenboven is het een ‘all round’ kleur die je met veel verschillende kledingstuks kan combineren en die nooit ‘uit de mode’ gaat. Ideaal voor bij elke gelegenheid en ideaal voor mijn soms nonchalante zelve, die niet de tijd maakt om bij verschillende outifts een andere handtas zoekt maar die blij is met één handtas die ik overal mee kan combineren en overal met me mee kan.

Horloge ‘Moneypenny’ in koraalkleur van Komono, 44,95 euro.

Het is nooit te laat om je een nieuwe horloge aan te schaffen. Mijn oog viel op de ‘Moneypenny’-horloge van Komono. Dit merk staat bekend voor de no-nonsense accessoires, horloges én zonnebrillen, vaak heel strak en met weinig ‘frulletjes’. De vormgeving van deze horloge is bewust sober gehouden, maar de kleur maakt het apart. Bovendien heb ik de laatste tijd een voorkeur voor roze, koraalkleur en rode spulletjes.

Parfum ‘Parisienne’ van Yves Saint Laurent, 81,50 euro voor 50 ml.

Parijs doet mijn hart sneller slaan en ik ben gek op alles wat met Parijs te maken heeft. De geuren van Yves Saint Laurent zijn echte klassiekers en met dit parfum is dat niet anders. Een verfrissend geurtje in een prachtig flesje en met de naam ‘Parisienne’. Meer moet dat voor mij niet zijn om dartelend de dag door te komen.

Ring van de Belgische juwelenontwerpster Lore Van Keer, 155 euro.

Lore Van Keer is een jong talent van eigen bodem. Ze ontwerpt juwelen die gebaseerd lijken op een spel van lijnen en architectuur. Ze kiest voor soberheid, ook Van Keer laat de overbodige ‘frulletjes’ achterwege, en schittert in haar opzet. Mijn oog viel meteen op deze ring. Ik ben sowieso een ‘zilvertype’, maar ook de meerdere lagen en de verschillende bolletjes trekken mijn aandacht. Deze ring kan je zowel dragen bij een sober avondkleed als bij een casual-outfit.

Rok ‘India’ uit de SS’13-collectie van Séssun, 149 euro.

Het mag dan wel winter zijn, niets kan ons tegenhouden om nu al van de zomer te dromen en al outfits te bedenken voor de warme zomermaanden. Dit rokje van Séssun maakt me vrolijk en ik hou wel van deze niet vaak voorkomende kleur. Séssun is een Frans merk en werd opgestart in Marseille. De verschillende ontwerpen stralen deze ‘jouie de vivre’ uit.

‘Cilla’ Chelsea Boots van Swedish Hasbeens, 375 euro.

Al enkele jaren staan de sandalen met houten hak van ‘Swedish Hasbeens’ hoog op mijn verlanglijstje. Naast de kleurrijke zomersandalen zijn er ook enkele ‘winterboots’ in de collectie van het merk met de typische kenmerken van het label: mooie afwerking, houten hak en een topkleur. Het is een schoen waar je jarenlang zoet mee bent en die erg lang mooi blijft. Daarnaast kan ik mijn schoenen met ‘houten hakken’, waar ik verzot op ben, dan weer wat aanvullen.

Brei-kit om armwarmers ‘Monta’ zelf te maken van Wool And The Gang, 54 euro.

Een ideaal geschenk om koude winteravonden mee door te brengen aan een warme open haard. Niets leuker dan zelf af en toe eens de handen uit de mouwen te steken en zelf een kledingstuk te maken. Al van kinds been af ben ik gefascineerd door wol en probeer ik elke winter mijn collectie sjaals en wollen sokken aan te dikken. Toch ben ik nog nooit aan armwarmers begonnen en daarom lijkt het me erg fijn om aan de slag te gaan met deze Brei kit van Wool And The Gang waarvan de kleurrijke wol van prima kwaliteit is.

Laura Van Roey



Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content