Riccardo Tisci ontwerpt kostuums voor Opéra de Paris

20/03/13 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Bron: Knack Weekend

Riccardo Tisci, hoofdontwerper bij Givenchy, gaat kostuums ontwerpen voor het balletstuk 'Boléro' dat in de lente gespeeld zal worden in de opera van Parijs.

Riccardo Tisci ontwerpt kostuums voor Opéra de Paris

© Reuters

Riccardo Tisci, de ontwerper die ook een deel van de kostuums van de nieuwe tournee van Rihanna voor zijn rekening nam, gaat nu een heel ander soort van kostuums ontwerpen. De talentvolle designer, die aan het hoofd staat van modelabel Givenchy, heeft kostuums ontworpen voor de Opera van Parijs.

In de lente gaat in de 'Opéra de Paris' het balletstuk "Boléro", gebaseerd op de muziek van Ravel, in première. Aan de productie van dit stuk werken enkele interessante figuren mee. Zo zal Riccardo Tisci instaan voor het kostuumontwerp en zal de Servische kunstenares Marina Abramovic het decor ontwerpen.

Met deze opdracht sluit Tisci aan bij grote modeontwerpers als Vivienne Westwood, die kostuums ontwierp voor het English National Ballet, Christian Lacroix, die kostuums tekende voor het Frans ballet, Christian Louboutin, die balletschoenen met stiletto's ontwierp en Valentino, die kleding heeft gemaakt voor het ballet van New York.

Er zijn nog geen details over de ontwerpen van Riccardo Tisci voor de voorstelling vrijgegeven. Maar er wordt geluisterd dat de looks heel veel details en borduursels bevatten en erg flamboyant zijn. (LVR)

Lees meer over:

Onze partners