Philipp Plein kleedt AS Roma

03/12/12 om 14:48 - Bijgewerkt om 14:48

Bron: Knack Weekend

U mag het Brood en Spelen principe dan wel verleden tijd noemen, het is hedendaagser dan u denkt. Dat heeft ook mode-ontwerper Philipp Plein begrepen. Hij ontwierp strijdbare kleding en accessoires voor de spelers van voetbalclub AS Roma onder de vlag "Modern Gladiators".

Mode-ontwerper Philipp Plein zal de komende vier seizoenen de spelers van voetbalclub AS Roma kleden. Om deze samenwerking te vieren werd een videoverhaal gecreëerd waarvan het eerste deel nu op youtube te vinden is. Onder meer Pablo Daniel Osvaldo, Daniele De Rossi, Federico Balzaretti, Erik Lamela en Maarten Stekelenburg hullen zich in een knap staaltje Italiaans maatwerk, uitgerust met slogans als "Play To Win" en "Natural Born Winner" in een strakke zwart-witproductie die evenwel de trailer voor een nieuwe actiefilm had kunnen zijn. En dat is dan ook precies waar de makers naar streefden.

Voetbal is immers niet alleen een spel, het is ook een strijd, een drang naar overwinning en een lust voor glorie met respect voor het fair play principe. Philipp Plein eert de ingesteldheid van de AS Roma-spelers met een collectie gepersonaliseerde kleding en accessoires die de eigenheid van iedere speler en tegelijkertijd ook de team spirit van de club in de verf zet. "Modern Gladiators" maakt van Totti de nieuwe Spartacus, klaar voor de krachtmeting in het amfitheater dat Stadio Olimpico heet. (KS)

Onze partners