NYFW: Peter Copping brengt hulde aan Oscar de la Renta in debuutshow

18/02/15 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

In de eerste show van Oscar de la Renta na het overlijden van de geliefde oprichter, bleef opvolger Peter Copping trouw aan de essentie van het merk.

Peter Copping hoopt dat hij zijn voorganger passend eert met zijn eerste collectie: 'Ik ben ongeloofkijk trots dat ik werd gekozen als nieuwe creatieve leider van Oscar de la Renta. Ik heb helaas nooit de kans gehad om samen te werken met Oscar, wat ik ten diepste betreur. Ik hoop dat mijn eerste collectie voor het modehuis de erfenis van Oscar in ere houdt en een nieuw hoofdstuk voor het label betekent.'

Herkenbare stijl

De elegantie, vrouwelijkheid en joie de vivre die Oscar de la Renta kenmerkten, waren onmiskenbaar aanwezig in het debuut van Peter Copping. Zijn eigen stempel werd nog niet echt gedrukt op het huis, maar met alle vrienden en familieleden van de overleden ontwerper in de zaal, was dat waarschijnlijk ook de beste beslissing.

Tachtig procent van de nieuwe lijn ademt Oscar de la Renta en twintig procent bestaat uit de nieuwe invloed van Copping. 'Ik heb kortere jurken en nieuwe stoffen geïntroduceerd,' aldus de ontwerper. 'Het is belangrijk om trouw te blijven aan gevestigde waarden, maar ook om de snel veranderende mode bij te benen', licht hij toe. (LP)

Onze partners