Modellen van het moment

© Belga

Een overzicht van de meest in het oog springende topmodellen die de hoofdrol spelen in modecampagnes voor komende winter.

Een overzicht van de meest in het oog springende topmodellen die de hoofdrol spelen in modecampagnes voor komende winter.

1. Anja Rubik

Anja Rubik heeft al heel wat ervaring met het poseren voor printcampagnes. Het lijstje van modelabels waarvoor ze al poseerde in het verleden is dan ook bijzonder lang. Enkele voorbeelden zijn Etro, Gap, Balmain, Gucci, H&M, Chloe Parfume en Fan di Fendi.

Voor de winter van 2012 liep ze mee in enkele erg belangrijke shows, waaronder Burberry Prosum, Chanel, Stella McCartney, Lanvin en Balmain. Ze poseerde dit seizoen voor Giuseppe Zanotti, Chloe, Patrizia Pepe en Kurt Geiger.

2. Codie Young

Het Australische model Codie Young bezit een unieke schoonheid dat haar anders maakt dan de andere modellen dit seizoen. De combinatie van haar jeugdige uitstraling en uitgesproken vrouwelijkheid leverde haar een campagne op bij Jil Sander Navy voor komende winter 2012 en voordien poseerde Young onder meer voor Orla Kiely, Neil Barrett, Rebecca Taylor. Een hoofdrol was weggelegd voor Young in de promotiecampagne van het nieuwe parfum ‘Dot’ van Marc Jacobs.

3. Daphne Groeneveld

Het Nederlandse model Daphne Groeneveld speelt de hoofdrol in de zomercampagne van het geurtje Dior Addict. De gelijkenis tussen Groeneveld en een jonge Brigitte Bardot in dit filmpje is treffend.

Voor de winter 2012 liep Groeneveld shows voor Donna Karan, Derek Lam, Jason Wu en Oscar de La Rente. Ze poseerde voor wintercampagnes van H&M, Roberto Cavalli, Louis Vuitton en Givenchy.

Met een groeiend portfolio en uitstekende looks, lijkt het erop dat er nog een lange toekomst is weggelegd voor dit model.

4. Joan Smalls

2012 is een fantastisch jaar voor dit topmodel van Puerto Rico. In de lente werd ze voor de vierde keer het gezicht van Estee Lauder en poseerde ze voor campagnes van Chanel, Calvin Klein Jeans, David Yurman, Lacoste en H&M. Bij de voorstelling van de wintercollecties 2012 liep Smalls maar liefst 37 shows, waaronder voor Dolce & Gabbana, Etro, Anna Sui en Proenza Schouler. Ze werd opgemerkt door H&M, Fendi en Givenchy.

Naast haar modellenwerk voor grote ontwerpers, is Smalls ook het uithangbord van de Mercedes Benz Fashion Week in New York in September. De foto’s hiervoor werden gemaakt door topfotograaf Mario Testino.

5. Karlie Kloss

Karlie Kloss heeft een speciale manier van defileren en dit leverde haar een plek op de catwalk op bij onder meer Jean Paul Gaultier, Miu Miu, Balmain, Christian Dior en Lanvin.

Voor de wintercampagnes poseert ze al voor de tweede keer voor Elie Saab en maakt ze haar debuut voor Jean Paul Gaultier en Stefanel.

Karlie Kloss is nog behoorlijk jong en we voorspellen haar nog een lange en succesvolle carrière. De opvolgster van Kate Moss?

6. Stella Tennant

In de jaren 90 stond het Schotse model Stella Tennant aan de top van de modellenwereld. Ze trok de aandacht van fotografen als Steven Meisel en Bruce Weber. Haar a-typische look was ook Karl Lagerfeld opgevallen en hij kondigde aan dat Stella Tennant het nieuwe gezicht van Chanel zou worden. Tennant namt de plaats in van Claudia Schiffer. In 1995 debuteerde Tennant op de catwalk voor het Franse modehuis. Vandaag is ze nog steeds een van de muzes van Karl Lagerfeld.

In haar carrière liep Tennant onder meer shows voor Givenchy, Calvin Klein en Stella McCartney. Daarnaast verscheen ze ook regelmatig in een modereportage van het tijdschrift Harper’s Bazsaar.

Dit seizoen is Stella Tennant, ondertussen al 41, weer helemaal terug en speelt ze de hoofdrol in wintercampagnes van iconische modehuizen: Chanel, Vivienne Westwood en Givenchy. Het Britse model liep deze maand ook mee in het Olympische defilé, samen met onder meer Kate Moss en Naomi Campbell, tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

7. Arizona Muse

Arizona Muse heeft een bijzonder herkenbaar gezicht, met wenkbrauwen die meteen de aandacht naar zich toe trekken. Ze was een van de meest succesvolle modellen voor de zomercampagnes van 2012, met campagnes voor onder meer Chloe, Louis Vuitton, Fendi.

(Samenstelling LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content