Magere eindbalans voor zomerkoopjes

© Belga

De modehandelaars hebben dit jaar 1,5 procent minder omzet geboekt tijdens de zomerkoopjes.

De modehandelaars hebben dit jaar 1,5 procent minder omzet geboekt tijdens de zomerkoopjes. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Unizo en Mode Unie. Ook het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) heeft het over een “magere eindbalans”, met een omzetstijging van 0,5 procent.

Zowat 39 procent van de modewinkels haalde dezelfde omzet als vorig jaar, 37 procent deed het minder goed en 24 procent van de modewinkels kan terugblikken op een betere koopjesomzet dan in de zomer 2011, zegt Unizo. Het eerste soldenweekend startte goed, maar het slechte weer hield nadien heel wat mensen thuis. De laatste week goed weer, kon nog een en ander goedmaken, maar niet beletten dat de omzet toch lager ligt dan vorig jaar, dixit Unizo.

“Ondanks de laatste mooie zomerdagen zijn de zomerkoopjes toch voor een stuk in het water gevallen”, zegt ook NSZ. De omzetstijging bij de zelfstandige modehandel is met 0,5 procent “miniem”. De organisatie hield een rondvraag bij 332 kledingwinkels en schoenenzaken. “De eindbalans ligt dus op hetzelfde niveau als vorig jaar en dat terwijl de modehandelaars toch meer verwacht hadden van deze koopjesperiode”, aldus nog NSZ.

Volgens Unizo verwachten de handelaars nog heel wat van het laatste soldenweekend. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content