Maakt opvallende blokjesbeugel een comeback?

28/02/15 om 17:45 - Bijgewerkt om 17:47

Zoals alles uit onze jeugd de voorbije jaren opnieuw de kop heeft opgestoken, ziet het er nu ook naar uit dat de blokjesbeugel terug van weggeweest is.

Maakt opvallende blokjesbeugel een comeback?

© CR Fashion Book

Zij die niet jong waren in de jaren negentig kunnen het zich moeilijk voorstellen, maar in die tijd was een blokjesbeugel met gekleurde elastiekjes hét accessoire. Popsterren, tv-personages, de coole meisjes op de speelplaats,... zowat alle rolmodellen van de nineties droegen met trots de titel beugelbekkie. Oh hoe we (tevergeefs) zeurden bij de tandarts...

Naarmate de jaren verstreken verdrong de tandpastasmile, de grill, de vampierentanden en jawel, zelfs het spleetje tussen de tanden de beugel naar het verleden, maar als het van mode-icoon Carine Roitfeld afhangt maken de intra-orale apparaten in 2015 een comeback.

Op de cover van haar publicatie CR Fashion Book plaatste ze immers een breed grijnzende Kitty Hayes mét beugel mét gekleurde elastiekjes. Perfectioniste Roitfeld kennende is de keuze van dit beeld zeker niet toevallig: orthodontie is hot and happening, en ze is lang niet de enige om deze trend te omarmen.


Zo verschijnt model Charlie James al een tijdje compromisloos met een mond vol ijzerwerk op de catwalk en ook enkele Hood by Air modellen flitsten een metalic smile naar het publiek.

Het is dus afgelopen met zogenaamd "subtiele" beugels waarbij de blokjes en elastiekjes doorzichtig waren; wie vandaag een beugel wordt voorgeschreven draagt hem met trots, en het liefst met een regenboog aan gekleurde rekkertjes.

Lees meer over:

Onze partners