Louis Vuitton goes tropical

29/05/16 om 11:18 - Bijgewerkt om 11:28

In het Museum voor Hedendaagse Kunst van Niteroi stelde Louis Vuitton gisteravond de Cruise Collectie 2017 voor. Frans art de vivre in een utopisch kader. Kennismaking met een collectie die staat voor vitaliteit, energie, multiculturalisme, vrijheid, futurisme en romantiek...

Onder het goedkeurende oog van sterren zoals Doona Bae, Jaden Smith, Catherine Deneuve, AliciaVikander, Hidetoshi Nakata... defileerden de modellen in het unieke kader van het Museum voor Hedendaagse Kunst, ontworpen door architect Oscar Niemeyer. Het gebouw, in de vorm van een vliegende schotel die eruit ziet alsof hij landde op de zijkant van een heuvel met uitzicht op de Baai van Guanabara, tegenover Rio de Janeiro, werd gebouwd in 1991 en geopend in 1996. De witte modernistische structuur wordt weerspiegeld in een bassin rond de cilindrische basis, "als een bloem", zoals de beroemde architect zijn werk omschrijft.

Deze Cruise Collectie is onder meer een eerbetoon aan twee belangrijke Braziliaanse kunstenaars: Helio Oiticica en Aldemir Martins.

Onze partners