Levi's brengt eigentijdse opvolger voor de iconische 501 jeans uit

19/03/15 om 09:18 - Bijgewerkt op 17/03/15 om 11:59

De bekendste jeans aller tijden, de 501 Levi's, werd 125 jaar geleden ontworpen. Voor de Lentecollectie 2015 krijgt de klassieke spijkerbroek er een eigentijdse limited edition opvolger bij, een exclusieve samenwerking tussen Levi's en de online designerboekiek Net-a-Porter.

Levi's brengt eigentijdse opvolger voor de iconische 501 jeans uit

De drie verschillende moderne opvolgers van de klassieke 501 Levi's, v.l.n.r.: de CT Hillman, de CT Piper en de CT Mission. © Levi's for Net-a-Porter

Levi's brengt eigentijdse opvolger voor de iconische 501 jeans uit

© Levi's for Net-a-Porter

De splinternieuwe unisex Levi's 501 Customized & Tapered onderscheidt zich van zijn voorganger door de ietwat ruimere tailleband voor een meer relaxte look, en de bredere broekspijpen. Wat de CT bovendien speciaal maakt is dat de jeans kan gedragen worden op drie verschillende manieren: down sized (strak, skinny fit), true sized (klassiek, regular fit), en up size (baggy, boyfriend fit).

Ook qua wassing is er voor ieder wat wils. Er werden net als bij de klassieke 501 Levi's drie verschillende varianten voortgebracht, de CT Hillman (donkerblauwe jeanskleur met een lichte afwassing), de CT Piper (klassieke jeanskleur met afwassing en afgewerkt met detailgaten) en de CT Mission (zwarte jeanskleur met een lichte afwassing). De CT collectie werd handgemaakt met een makingsduur van 72 uur per broek.

De limited edition exemplaren van Net-a-Porter kosten 330 euro per paar en zijn sinds kort exclusief verkrijgbaar op de website net-a-porter.com.

LD

Lees meer over:

Onze partners