Levi’s 501-jeans viert 140e verjaardag

Wie Levi’s zegt, zegt 501. Het iconische jeansmodel bestaat dit jaar 140 jaar. Het krasse oudje verloor nog niets van zijn glans en is een klassieker in heel wat garderobes. Om dit te vieren lanceert Levi’s een fotowedstrijd en een nieuwe 501-lijn.

De klassieke, straight leg snit van de 501 kan na 140 jaar nog steeds op een grote aanhang rekenen. Zowel vaders (de mijne incluis) als dochters (als boyfriendjeans) zwichten voor de stoere, eenvoudige look. We mogen stellen dat deze jeans een mode-icoon is geworden. Een verjaardag van dit kaliber mag dus niet zonder toeters of bellen voorbijgaan. Levi’s lanceerde daarom een digitale fotogalerij waarop fans van de 501 hun liefde voor de jeans kunnen tonen.

Denimlovers kunnen op de website hun interpretatie van de jeansklassieker delen met de wereld. Een eigen gerestylede versie van het icoon, denk aan studs of dip-dye, of gewoon een mooi portret van de 501-fan mét jeans. De foto’s kunnen ofwel op de website geüpload worden of via de hashtag #501 via Twitter en Instagram gedeeld worden. De leukste, origineelste en stoerste foto’s worden verzameld in een speciaal, limited edition-boek ‘Book of 501’.

Zelfs op honderdveertigjarige leeftijd blijft de 501 lekker rebels. Levi’s brengt voor het eerst een niet-jeansversie van het model uit. De lente van Levi’s kleurt kaki, beige, blauw en rood. De broek voelt ook wat lichter aan en is dus ideaal om je lentegarderobe op te fleuren. De iconische snit is echter wel dezelfde gebleven en kan misschien de eeuwige jeansliefhebbers over de streep trekken. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content