Laat uw oude Gucci schatten

22/01/10 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:25

Bron: Knack Weekend

Christie's en Gucci schatten uw oude Gucci-tas of kledingstuk via de webdienst Gucci Collector.

Laat uw oude Gucci schatten

Als u het geluk hebt een kledingstuk of tas van Gucci in uw bezit te hebben -lang geleden gekocht of misschien geërfd- en u vraagt zich af wat het nu waard is, dan is dat voortaan makkelijk te achterhalen. Het label heeft samen met veilinghuis Christie's 'Gucci Collector' gelanceerd, een webapplicatie die gratis een schatting maakt van uw vintage-Gucci.

"Met deze nieuwe dienst kunnen vintage-Gucci items op een betrouwbare manier worden verhandeld', aldus Patrizio di Marco, ceo van Gucci, "en onbetrouwbare sites als eBay worden vermeden".

De dienst, die te raadplegen valt via Gucci.com en Christies.com zal de bezitters ook informeren of hun item vanuit historisch perspectief interessant is. Naar aanleiding van zijn negentigste verjaardag in 2011 plant het modehuis immers de opening van een eigen museum in zijn thuisbasis Firenze. Via de 'Collectors service' kunnen de archivisten van het merk interessante zaken op het spoor komen voor het museum. Dus niet aarzelen, misschien hebt u wel een potentieel museumstuk in uw bezit.

Ann Heylens.

Lees meer over:

Onze partners