La Redoute onthult collectie Clergerie en Cathy Pill

19/11/10 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

La Redoute onthulde donderdag in Parijs wat hun gastdesigners Robert Clergerie en Cathy Pill voor volgende zomer in petto hebben.

Welk soort collectie hebben jullie voor La Redoute willen maken? Pill: Ik heb deze collectie in de zomer ontworpen en voelde mij gewoon geïnspireerd door het moment. In het begin tekende ik één silhouet, maar uiteindelijk is het een hele garderobe geworden, met een jurkje, jasje, pantalon en accessoires. Eigenlijk zijn het kleren voor elke dag, om te dragen tijdens de week. Ik heb er mijn klassiekers als het jersey-jurkje en explosieve kleurenprints in verwerkt. Op mijn eigen vraag heb ik ook schoenen ontworpen. Ik wou het silhouet afmaken.Clergerie: Mijn leuze is "een schoen is gemaakt om te stappen". Dat komt waarschijnlijk omdat ik oorspronkelijk begonnen ben met mannenschoenen. Een schoen moet comfortabel zijn.

Welke vrouw hadden jullie voor ogen?Pill: Eigenlijk dezelfde klant als voor mijn eigen label. Een speelse vrouw die zich op haar gemak voelt in haar kleren. Het praktische aspect is zeer belangrijk. Zo maak ik meestal kleren met zakken. Clergerie: De vrouw waarvoor ik werk valt meer op door haar opvoeding dan door haar geld. Dat had ik ook voor ogen bij La Redoute. De schoenen zijn nu ook minder duur, maar de standaard is erg goed. De reden dat ze goedkoper zijn is dat ze op veel grotere schaal geproduceerd worden. Niet omdat La Redoute restricties oplegde wat materialen betreft. Pill: We kregen inderdaad carte blanche. Ik heb mij gewoon instinctief laten leiden. Clergerie: Het risico bestaat natuurlijk wel dat trouwe klanten teleurgesteld zijn door deze samenwerking. Maar La Redoute is in Frankrijk een begrip en daarom heb ik 'ja' gezegd.

La Redoute kiest elk seizoen een andere ontwerper. Doorgaans zijn de samenwerkingen dus eenmalig. Onder meer Paule Ka, Azarro en Walter van Beirendonck gingen al voor.

Ann Heylens.

Onze partners