Koop een handtas van Toms en help een baby in nood

04/02/15 om 12:18 - Bijgewerkt om 12:18

Volgens het principe van 'One for One' steunt het Amerikaanse modelabel Toms al jaren projecten voor minderbedeelde kinderen. Hun laatste project, een tassencollectie, richt zich op het verspreiden van geboortekits voor een veilige geboorte.

Koop een handtas van Toms en help een baby in nood

Toms werkt volgens het principe van 'One for One' © -

De inspiratie voor hun kleurrijke tassen haalde het label opnieuw uit exotische sferen. Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische prints vormden de basis voor de collectie. Volgens het 'One for One'-principe garandeert Toms dat voor elke verkochte tas een persoon in nood wordt geholpen. In dit geval gaat het om moeders en hun ongeboren baby's.

Toms zal geboortepakketten verspreiden in onder meer Bangladesh, Ethiopië en India. Deze geboortekit zou een veilige geboorte moeten verzekeren voor zowel moeder als kind. Dit pakket bevat volgens de nieuwswebsite Nu.nl onder meer zeep, gaas, een klem voor de navelstreng, een chirurgisch mes en handschoenen.

Koop een handtas van Toms en help een baby in nood

© Toms

Dit project is niet het eerste dat uit het hoofd van Toms-oprichter Blake Mycoskie is ontsproten. Toms is vooral bekend om hun leuke schoenencollectie, waarbij elk verkocht paar goed is voor een paar schoenen voor een minderbedeeld kind. Deze filosofie uit 2006 kreeg in 2011 navolging toen ze hun zonnebrillencollectie lanceerden. Voor elke bril die over de toonbank gaat garandeert Toms dat ze een kind opnieuw helpen zien. (AB)

Onze partners