Actuele Thema's »

Jil Sander grote afwezige op modeweek van Milaan

woensdag 08 augustus 2012 om 14u17

Jil Sander © reuters

De Camera della Moda heeft de eerste versie van het officiële schema van de Milan Fashion Week vrijgegeven. Opvallende afwezige is Jil Sander, die dit jaar nochtans haar comeback bij haar eigen label maakte.

De haviksogen van de Women’s Wear Daily-journalisten spotten het meteen: Jil Sander ontbrak op het kladschema dat de Camera della Moda heeft opgesteld voor de modeweek van Milaan, halfweg september. Volgens de krant La Reppublica zal haar naam er ook niet meer op verschijnen; de ontwerpster zal haar vrouwencollectie onafhankelijk van de modeweek voorstellen in twee aparte shows.

Nadat het merk Jil Sander zeven jaar lang in de meer dan bekwame handen van Raf Simons was nagelaten maakte de ontwerpster vorig jaar bekend dat ze opnieuw het roer van haar vlaggenschip zou overnemen. In juni maakte de ontwerpster haar comeback op de mannenmodeweek van Milaan, maar haar vrouwencollectie krijgt dit jaar dus geen plaats op de Italiaanse modehoogdagen. Wie wat waar wanneer en hoe het merk dan wel zal showen is nog niet duidelijk.

Onze reporter Jesse Brouns schreef enkele maanden geleden over haar mannencollectie het volgende: "Sander is trouw aan zichzelf, maar anderzijds pretendeert ze ook niet dat het merk de voorbije zeven jaar niet bestaan heeft. Een zachte evolutie eerder dan tabula rasa." (KS)

KnackWeekend-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 

Meest gedeeld

  • Logeren tussen de druivenstokken
  • De Belgische huizen: 'De prutsers gaan eruit'
  • Sommelier Pieter Verheyde ontkracht wijnmythes

Whitepapers