Iris Van Herpen ontwerpt eerste prêt-à-portercollectie

06/09/12 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:40

Bron: Knack Weekend

De Ijslandse zangeres Björk is grote fan van de ontwerpen van de Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen.

Iris Van Herpen ontwerpt eerste prêt-à-portercollectie

© Reuters

De Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen ontwerpt haar eerste prêt-à-portercollectie. Van Herpen is vooral bekend van haar couturecollecties en onder meer de Ijslandse zangeres Björk is grote fan van haar werk. Maar nu heeft Van Herpen besloten om ook meer draagbare kleding te gaan ontwerpen. Dat zegt de ontwerpster zelf in een interview met stijlplatform 'mb! by Mercedes-Benz'.

Van Herpen richtte haar eigen couturelabel op in 2007. De haute-couture van Van Herpen, die stage liep bij Alexander McQueen in Londen, wordt gekenmerkt door een combinatie van vormelijke experimenten en futuristische elementen. Elk kledingstuk is erg vakkundig gemaakt. Het werk van van Herpen is zeer herkenbaar. Voor haar eerste prêt-à-portercollectie zal Van Herpen zich toeleggen op het ontwerpen van meer draagbare kleding en ook de prijs zal iets zachter zijn voor de portemonnee.

Wanneer deze collectie van Van Herpen precies verkrijgbaar zal zijn is nog niet duidelijk, maar we houden u op de hoogte. (LVR)


Lees meer over:

Onze partners