In beeld: Rechts / Averechts in Design Museum Gent

02/04/17 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:07

Sinds gisteren palmen kunstenaars en ontwerpers die met het medium textiel werken, de scène in van het museum. De expo 'Rechts / Averechts' plaatst het textielontwerp binnen een ruimere context van design, mode, kunst en architectuur.

De tentoonstelling ontstond naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de afstudeerrichting textielontwerp aan KASK / School of Arts van de HoGent. De open visie, eigen aan de opleiding, is de rode draad en confronteert werk van internationale kunstenaars met dat van alumni.

Els Huygelen, docent textielontwerp KASK: "Een groot deel van de studenten die nu bij ons afstuderen, zijn creatieve denkers. Ik zie hen als tussenpersonen om creatieve concepten aan te reiken. Ze maken meestal geen afgewerkte producten, ze leveren 'denkprocessen met textiel' af, die kunnen leiden naar erg interessante toepassingen op veel verschillende gebieden.

De werken zijn gevoelsmatig samengebracht in een soort van collage, niet volgens hun inhoud maar volgens de indruk die ze nalaten. Ze gaan in dialoog met elkaar."

De tentoonstelling 'Rechts / Averechts' loopt tot 1 oktober 2017 in Design museum Gent, Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent.

Onze partners