In beeld: Jimmy Choo, Charlotte Olympia en co ontwerpen glazen muiltje voor Assepoester

16/02/15 om 14:30 - Bijgewerkt om 15:18

Disney vroeg enkele beroemde schoenenontwerpers om hun eigen interpretatie van het glazen muiltje van Assepoester te creëren. De Disneyprinses zou haar pump ongetwijfeld niet achtergelaten hebben als het eruit zag als een van deze schitterende ontwerpen.

Het glazen muiltje van Assepoester is een van de meest iconische schoenen uit de filmgeschiedenis. Ter ere van de nieuwe, live action verfilming van dit sprookje, vroeg Disney aan Paul Andrew, Alexandre Birman, Rene Caovilla, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia, Jerome Rousseau en Stuart Weitzman om hun eigen versie van de pump te ontwerpen in samenwerking met Swarovski. Deze collab resulteerde in negen unieke en begerenswaardige pumps die van iedere vrouw een moderne prinses maken.

Wie zich letterlijk in de schoenen van Assepoester wil plaatsen, kan deze pareltjes - mits het neertellen van een fikse portie goudstukken - kopen bij Saks Fifth Avenue, Harrods, Galeries Lafayette, Excelsior Milano, Tsum, Isetan of Level Shoe District, The Dubai Mall.

(LP)

Onze partners