In beeld: een ode aan diversiteit op de catwalk van New York Fashion Week

De modeweek van New York heeft de lat hoog gelegd voor de andere steden op gebied van diversiteit. Hoewel de stad wordt gezien als het summum van multiculturaliteit, zagen we de voorbije seizoenen bitter weinig verscheidenheid wanneer het aankomt op de casting van modellen. Vooral ranke, blanke modellen mochten de catwalk tot nu toe sieren.

Daar lijkt nu verandering in te komen. De nieuwe voorjaarsmode wordt deze maand voorgesteld door modellen van verschillende maten, nationaliteiten, leeftijden en seksuele voorkeuren. Sommige ontwerpers kozen voor modellen die via de sociale media geronseld werden, anderen zorgden voor verschillende leeftijden, rolmodellen, voluptueuze vrouwen, mensen met een beperking en variatie in etnische afkomst.

Een verademing voor modefans die het beu zijn dat de fashion wereld zich voordoet als een exclusief eliteclubje voor jonge, slanke modellen van Westerse origine. Nu nog komaf maken met het idee dat dit soort castingkeuzes atypisch zijn en we kunnen weer op beide oren slapen.

Ontdek in onze beeldslider hiervoven welke labels opteerden voor meer diversiteit. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content