In beeld: de evolutie van 70 jaar bikini

05/07/16 om 11:09 - Bijgewerkt om 11:14

Op 5 juli 1946 showde de Franse designer Louis Réard in Parijs de eerste bikini ooit waarvan je de navel kon zien: schande in de modewereld! Op 5 juli 2016 weten we niet meer wat we zonder zouden doen, maar de bikini is lang niet dezelfde als 70 jaar geleden. Stylight maakt het overzicht.

Anno 2016 is het misschien gek om voor te stellen, maar 70 jaar geleden zorgde een tweedelig badpak voor een ware revolutie. Op 5 juli 1946 showde de Franse designer Louis Réard in Parijs er eentje en noemde het de "bikini". Het was overigens niet de eerste "bikini", maar wel de kleinste tot dan toe: je kon de navel van de draagster zien. Schande!

Revolutie of niet, het duurde nog enkele jaren voordat het 'nieuwe' kledingstuk populair werd onder 'gewone' vrouwen. Sindsdien vormt het een onmisbaar kledingstuk en is het tegelijkertijd het minst populaire item in de kledingkast van een vrouw. Vandaag vergeten we eventjes onze haat-liefde verhouding om ons onder te dompelen in 70 jaar bikinimode. Immers, al 70 jaar dragen vrouwen met trots de bikini; wie weet vinden we wat inspiratie om onze eigen bikini babe te vinden. Nog net op tijd voordat de zomer echt start.

Onze partners