H&M lanceert dit voorjaar Belgische webshop

24/03/15 om 10:45 - Bijgewerkt om 10:45

Bron: Belga

De Zweedse modereus H&M opent dit voorjaar een online-winkel in België. Dat heeft de kledingketen bevestigd in het rapport over de kwartaalresultaten van de groep. H&M had al eerder gemeld dat het online actief wordt in ons land.

H&M lanceert dit voorjaar Belgische webshop

© Reuters

Goed nieuws voor fans van het Zweedse modemerk, slecht nieuws voor onze portefeuille. Binnenkort kunnen we ook in België shoppen via de online winkel van H&M.

In de kwartaalresultaten luidt het nu dat dit jaar negen nieuwe online-markten openen: in Portugal, Polen, Tsjechië, Roemenië, Slovakije, Hongarije, Bulgarije en België wordt dit voorjaar daarmee gestart, in Zwitserland in het najaar.

Goede start van het jaar

De op één na grootste modeketen van Europa zette het jaar goed in, met hoger dan verwachte winstcijfers. Tussen 1 december 2014 en 28 februari 2015 steeg de winst met meer dan een derde tot 3,6 miljard Zweedse kroon (387,5 miljoen euro). De omzet steeg met een kwart tot 40,3 miljard kroon.

De groep opent dit jaar 400 nieuwe winkels, onder meer in Taiwan, Peru, Zuid-Afrika en India. Topman Karl-Johan Persson spreekt dan ook van een erg goede start van het jaar. (Belga/LP)

Lees meer over:

Onze partners