Gespot: 3 trends van op de catwalk in New York

De modeweek in New York zit erop. Het modecircus trekt naar Londen. Maar wat er te beleven viel op de catwalk in New York vatten we voor u nog even samen in 3 modetrends voor volgende zomer: prints, wit & zwart en luchtig. Hiermee volgt de mode voor volgend zomerseizoen de trends die nu heersen.

1. Bloemen en sterren

Wie volgende zomer zich wil hullen in prints, die kiest best voor bloemen of sterren. Carolina Herrera koos volop voor de bloemenlook, maar dan in een modern jasje. Zo voorziet ze klassieke silhouetten, waaronder heel wat jurken, van een opvallende bloemenprint. Bloemen die uit elkaar spatten of modernistisch zijn opgevat, met kleurvlakken, je kan het zo gek niet bedenken. Volgende zomer spreken we volop van de bloemenprints 2.0. Daarnaast waren sterren ook een vast gegeven op de catwalk. Denk hierbij aan de nieuwe collectie van Tommy Hilfiger, die een seventiesvibe heeft. Doorschijnende jurken met sterrenprint, jassen met sterrenprint, zelfs de schoenen werden voorzien van kleine sterretjes. Deze trend laat je een echte ster voelen volgende zomer.

2. Wit en zwart De catwalk werd overspoeld door outfits in monochrome kleuren. Wit en zwart blijven ook volgende zomer een absolute voltreffer en mag dus niet in jouw garderobe ontbreken. Denk hierbij aan jurkjes, jassen of de combinatie van een zwarte rok en een witte blouse (of omgekeerd). Onder meer Marc Jacobs ging voluit voor de monochrome, sobere look. Maar ook Diane Von Furstenberg, Thakoon, Proenza Schouler en Versus van Versace kozen voor wit en zwart. Hiermee werd nogmaals bewezen dat deze kleuren een tijdloze kleurencombinatie vormen.

3. Luchtig en zomers

Bij Diane Von Furstenberg zagen we heel wat luchtige jurkjes, zowel lang als kort. Het viel ons op dat vooral de kleur geel een nieuwkomer is in het zomerse kleurenpalet. De zomer is een periode waar we alle kleuren uit de kast kunnen halen, vandaar dat je het zo gek genoeg niet kan bedenken. Ook Ralph Lauren gaat volgende zomer erg kleurrijk, zo combineert hij paars met bruin. Ook de collecties van Jeremy Scott, Nicole Miller en DKNY. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content