Galliano ontkent alle beschuldigingen

28/06/11 om 12:48 - Bijgewerkt om 12:48

Bron: Knack Weekend

John Galliano zegt voor de rechtbank zich niets van zijn antisemitische uitspattingen te herinneren.

Galliano ontkent alle beschuldigingen

© reuters

De Britse modeontwerper John Galliano verscheen woensdag voor de rechter in Parijs. Hij wordt beschuldigd van antisemitische en racistische uitspraken tegen een joods koppel in het Parijse café La Perle. De 50-jarige Brit zegt zich niets te herinneren en pleit dan ook onschuldig. Galliano deed zich tijdens de rechtszitting woensdag voor als iemand die zich juist altijd erg verdiept in andere culturen. "Mijn hele leven lang heb ik gevochten tegen discriminatie, omdat ik er zelf het slachtoffer van ben geweest", zei Galliano. "Ik heb nooit dit soort opvattingen gehad."

Wel gaf de ontwerper voor de rechtbank toe verslaafd te zijn aan medicijnen en drank. De combinatie van die twee - en de druk waaronder hij als bekende modeontwerper staat - zou hem op die bewuste dag in Parijs hebben doen hallucineren, met de onaangename caféruzie als gevolg. Maar van het hele incident herinnert Galliano zich niets meer, zo vertelde hij de rechter.

Vandaag keert Galliano terug naar de ontwenningskliniek waar hij in behandeling is voor zijn verslavingen. Een uitspraak komt er pas in september. (TV)

Lees meer over:

Onze partners