Wim signaleert: Fotograaf op straat

14/09/11 om 13:39 - Bijgewerkt om 13:39

Bron: Knack Weekend

Weinig evenementen vormen zo'n vruchtbaar werkterrein voor straatfotografen als de modeweken. Bill Cunningham, de inmiddels tachtigjarige medewerker The New York Times, liet ook deze fashionista niet aan hem voorbijgaan.

Wim signaleert: Fotograaf op straat

© reuters

Het modebeeld op straat interesseert fotografen al langer dan vandaag. The Sartorialist en andere fotobloggers gaven het genre jaren geleden al vleugels. Weinig evenementen vormen echter zo'n vruchtbaar werkterrein als de modeweken.

De shows trekken exotische stijlvogels en gewillige poseurs uit de vier windrichtingen aan, die voor de gelegenheid hun mooiste pluimen uit de kast halen. Voor mensen als Bill Cunningham bijvoorbeeld, de inmiddels tachtigjarige medewerker The New York Times. Ook op deze foto valt hij gemakkelijk te herkennen aan zijn blauwe jack, dat tot 's mans vaste werkplunje behoort.

Voor zijn tweewekelijkse column op de modepagina's van The New York Times richt Cunningham zijn lens al jaren op modieuze New Yorkers: van opvallende fashionista's tot toonaangevende figuren in de high society.

Het resultaat laat zich raden: "We all get dressed for Bill", bekende zelfs Anna Wintour. De hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue werkte vorig jaar mee aan Bill Cunningham New York, een intrigerende documentaire over de fotograaf die inmiddels op dvd verscheen.

Wim Denolf

Onze partners