Wat mag u verwachten van London Fashion week?

Van 15 februari tot 19 februari zal uw instagramtimeline overheerst worden door London Fashion Week. Ook Knack Weekend is van de partij en dus mag u het volgende op onze site verwachten:

De labels De Grote Britten als Paul Smith, Burberry, Mulberry en Vivienne Westwood (Red Label) showen trots naast Temperley London, Holly Fulton, Maria Grachvogel, Simone Rocha, Jonathan Saunders en Christopher Kane. Ketens als Whistles, River Island en Topshop Unique krijgen een catwalk, en ook kleinere labels als Antipodium, Preen, Ashish en Nasir Mazhar trekken in Londen volle zalen (lees: tenten). Dit jaar wordt ook reikhalzend uitgekeken naar Tom Ford, die voor het eerst de deuren opent voor gewone stervelingen, bloggers en modejournalisten.

De stijl Knappe engelse tailoring maar vooral hip, excentriek en vernieuwend. Denk de enorme geometrische spiegelaccessoires van Louise Gray, de overdaad aan strikken bij Meadham Kirchhoff, de two-tone gebleekte denim vestjes bij House of Holland, het embellishmentfeest bij Peter Pilotto of de postzegelprint van publiekslieveling Mary Katrantzou. Parijs mag dan wel Acne gekaapt, hebben, de affiche van Londen laat vast geen splinter van uw hipsterhart heel.

De mensen Een gezonde mix van adellijk bloed, schaapachtige trendvolgers,bloggers, buyers, press en een grote overdosis aan it-people en stijlmakers. U spot er ongetwijfeld Pixie Geldof, Alexa Chung, Jameela Jamil, Nick Grimshaw, Caroline Newell, Julia Sarr-Jamois, Danny Blandy en Nadia Sarwar; maar ook naast de IT-crowd is de Britse hoofdstad is het mekka voor menig streetstylefotograaf. De Londenaar -wiens kledingstijl sowieso al een tikkel excentrieker is dan die van de gemiddelde Vlaming – haalt tijdens de modeweek immers alles uit de kast (of die van hun liefje) en flaneren als paradijsvogels over de kasseistenen van Somerset House.

De feestjes Naast de typische afterparties en clubnights wordt Londen tijdens de modeweek overspoeld door modegerelateerde events en tentoonstellingen. Zo kan je Supermodel cocktails drinken bij Drake&Morgan, loopt er in Somerset House een tentoonstelling over Valentino en in Tate Modern over Yayoi Kusama. Ook de modestudenten van Central Saint Martins stellen hun afstudeercollectie voor, en verschillende vintagewinkels houden hun eigen “fashion week” met kortingen en presentaties. In Roxy Bar and Screen loopt dan weer de musical Fashion Victim, terwijl shoppers zich eindelijk kunnen laten gaan met de Mary Katrantzou-collectie voor Topshop die deze week beschikbaar zal zijn. Tijdens London Fashion Week vindt ook de grote finale van de International Woolmark Prize plaats, waar onze Christian Wijnants meedingt naar de hoofdprijs onder het alziend oog van juryleden als Victoria Beckham, Donatella Versace, Paula Reed en Diane Von Furstenberg. Modellen halen de worstjes van tussen hun hotdogs in Bubbledogs, Maison Triumph sipt champagne met Helena Christensen terwijl River Island de nacht inluidt met Rihanna. See and be scene!

Van 16 tot en met 20 februari vindt u op Knack Weekend catwalkverslagen, streetstylefoto’s, hotspots, interviews en sfeerbeelden van het modecircus rond het Londense Somerset House.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content