Waar gaan modellen uit tijdens London Fashion Week

© thinkstock

De modeweken draaien ook om zien en gezien worden. Waar kan u het best modellen spotten in het Londense horeca-wezen? Wij vertellen het u.

Afgezien van slapen, passen en lopen hebben modellen de neiging samen te troepen in de hippe hotspots van de stad. Hieronder een lijst met hun favoriete hangouts die u tijdens uw volgende citytrip ook kan frequenteren. Alles om maar niet voor bungalow 8 of Bistrotheque te moeten hangen, nietwaar.

Bubbledogs – The Kitchen Table Dit restaurant in Charlotte Street bestaat uit twee helften. Vooraan heb je Bubbledogs, waar exquise -jawel- hotdogs geserveerd worden met champagne. Zo is er bijvoorbeeld de BLT dog; een klassieke hotdog met gekarameliseerde sla, truffelmayonaise en knapperig Spaans spek aan de buitenkant. Achteraan heb je The Kitchen Table, een gedeelte dat door groepen van ongeveer 20 personen kan afgehuurd worden voor private etentjes onder het toeziend oog van chef James Knappett.
70 Charlotte Street, London W1T 4QG
Chuan Spa at The Langham De Chuan Spa was al bijzonder populair in Amerika en lijkt nu ook Londen te veroveren. Via de technieken van de Chinese geneeskunde, gebaseerd op de vijf elementen. Deze Chuan Spa, gelegen in het luxehotel The Langham, biedt verschillende behandelingen, waaronder kruidenstoombaden, holistische behandelingsruimtes en “een vitaliteitsbad”.
1C Portland Pl, Westminster, London W1B

The ECC (Experimental Cocktail Club)
Deze cocktailbar ademt alles van een destijdse speakeasy en dan hebben we het niet enkel over het interieur. Mensen weten dat de bar er is, ze weten ook waar hij gelegen is (ongeveer) maar komen er niet in. Wie een tafeltje wil bemachtigen kan best een weekje op voorhand e-mailen, bellen of gewoon opduiken heeft geen zin. Zelfs een bevestiging via e-mail laat je niet zomaar door de erehaag van buitenwippers. Als zij beslissen dat je niet de geschikte persoon bent sturen ze je doodleuk weer huiswaarts, een door policy die modellen moeiteloos weten omzeilen.
13A Gerrard Street, London W1D 5PS

The Nest Een van de meest trendy discotheken van de stad, boordevol Franse DJ’s, internationale electronische acts en locale nieuwkomers. Daarnaast wordt The Nest ook gebruikt voor magazine lanceringen en feestjes van mensen die “in de music bizz” zitten. Vergeet zeker geen overgesatureerde foto van de huisfotograaf mee te nemen als souvenir.
36 Stoke Newington Road, London N16 7XJ
The Old Blue Last
Een kmuziek-drink-en-dans-venue die is opgericht door de eigenaars van Vice Magazine kan alleen maar ‘het juiste volk’ trekken. The Old Blue Last is een begrip voor Londense twintigers die er regelmatig komen genieten van verschillende acts op meerdere dansvloeren en podia. Populairste plek? Het dakterras. Iedereen hier heeft het wel een beetje ‘gemaakt’, of ze nu net de show van Phoebe English gelopen hebben, een eigen pop-up gallery hebben geopend of gewoon een nieuwe blogpost hebben geperst.
38 Great Eastern Street, London EC2A 3ES Mo*vida De heropening van deze keet, die de bar Mo*od en de club Mo*vida herbergt, was voor veel socialites een heuglijke gebeurtenis. De uitzonderlijk strenge door policy maakt van het publiek dat Mo*vida bevolkt een slechte doorsnee van de maatschappij. Wie niet mooi, rijk of beroemd is maakt geen schijn van kans bij de buitenwippers, waardoor de “echte it-crowd” in alle rust buitensporige dingen kan doen achter de veilige met geitenleder beklede muren van de clubwc’s.
8-9 Argyll Street,London W1F 7TF
Fernandez & Wells at Somerset
Fernandez & Wells opende een vierde branch in het Somerset House waar ook de tentoonstellingen van de modeweken zullen doorgaan. Deze wijn slash tapas slash koffiebar gaat prat op het beste van het beste en het no nonsens interieur is ideaal om even te bekomen van al het modegehannes.
Strand, London WC2R 1LA Chase & Sorensen Deens interieur en goede, straffe koffie zijn dé lokmiddelen voor het trendy publiek dat horeca-eigenaars graag op hun terrasstoelen zien neerzijgen. Chase & Sorensen is een intereurwinkel waar gasten evengoed kunnen genieten van een goed boek, Deens gebak en goede koffie. Hygge!
238B Dalston Lane, London E8 1LQ

Van Katrin Swartenbroux, verslaggeefster in Londen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content