Vleugje sixties en seventies in Milaan

Een vleugje sixties en seventies bij Marni, Dolce& Gabbana, Gucci en Pucci. Armani gaat voor glamour.

Veel grote namen afgelopen weekend op de Milanese catwalk waar de collecties voor het najaar van 2010 werden gepresenteerd. Marni beet zondagochtend de spits af met een ode aan de sixties-print, terwijl Dolce en Gabbana brachten waar ze goed in zijn: kant, lingerie en sexy jurken.

Veeleer de seventies overheersten bij Gucci waar Frida Giannini rolkraagtruien en broeken met heuptaille liet verschijnen en bij Pucci, dat zelfs de pauwenveren van onder het stof haalde en de silhouetten voorzag van psychedelische print.

Zaterdag mocht Dsquared2 het weekend inleiden. De tweelingdesigners namen het publiek mee naar hun kledinglaboratorium, met een dramatische show van Matrix-achtige zwarte jurken en rode leggings.

Bij Alberta Ferretti waren de dingen serener met mooie jurken en adembenemende mantels. Gianfranco FerrĆØ zette volledig in op leder en Versace koos voor hoog-glamour met lakleder en patchwork minijurken.

Het was een mannelijk versus vrouwelijk-verhaal bij Bottega Veneta met lederen leggings en teddybeer-achtige bontjassen, terwijl Max Mara zijn winterjassen bovenaan de wintershoppinglijst plaatst. Giorgio Armani bracht kortweg glamour met fluweel als basis en veel zwart/wit-combinaties.

De Brit Christopher Kane mocht de Milanese modeweek gisteravond afsluiten met zijn tweede prĆŖt-Ć -portercollectie voor Versus, de jongere lijn van Versace. En dat deed hij met sexy jurken.

Ann Heylens.

Bekijk alle defilƩs in Milaan op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content