Paul Smith op LFW: een ode aan de Britse stijl

22/02/16 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:56

Sir Paul Smith brengt met zijn FW16 collectie een ode aan de Britse stijl zoals alleen hij dat kan. Hij opende ooit zijn eerste boetiek in de jaren '70 en bewijst vandaag dat hij als geen ander een toekomstvisie heeft op dit geliefkoosde tijdperk.

Geen nostalgische flared pants of dramatische verwijzing naar het hippie tijdperk, nee veeleer de moderne versie van ons favoriete tijdperk vol vrolijk oranje en een overdaad aan details. De rode draad door zijn collectie blijft naar goede gewoonte het tweedelige pak; deze keer in een retro kleurenpalet van tangerine, oker en zwart; opgetuigd met een moderne interpretatie van de paisley print en een terugkeer van het klokhuis, de afgegeten appel, die hij in 1982 voor het eerst in zijn collectie verwerkte.

Deze collectie is een nostalgische terugblik op enkele favoriete momenten uit zijn carrière, maar zonder stoffig te worden. Overal cleane silhouetten met hier en daar een speels en fleurig element zoals we van Sir Paul Smith gewoon zijn, de perfecte manier om een klassieke look spannend te houden.

Nathalie De Schepper

CHECK OOK DE HASHTAG #WEEKENDFASHIONWEEK OP INSTAGRAM

Onze partners