Parijs Fashion Week: Het einde is nabij

Volgens de geruchtenmolen maakt Marc Jacobs binnenkort de overstap van Louis Vuitton naar Christian Dior. Voor de show van Louis Vuitton, gisterenochtend stipt om 10u, gebruikte Jacobs een ander soort molen — een reusachtige, draaiende carrousel met witte paarden, waarop de modellen zaten in lieflijke, pastelgekleurde outfits.

De bijna oogverblindend witte zaal was in fel contrast met de donkere, zwarte tent die Vuitton een seizoen geleden op dezelfde Cour Carrée van het Louvre had gebouwd. De collectie die toen werd getoond, en die nu in de winkels ligt, was eerder hard en onverbiddelijk, met een onderhuids nazi-thema (geïnspireerd door de film Night Porter).

Gisteren leek de zaal opgelucht dat Jacobs voor volgende zomer vrolijker gezind was. De collectie had een jaren vijftig gevoel, met veel couture-elementen en broderie anglaise (onder meer gebruikt voor kraagjes). Sommige critici zagen er alvast een oefening in voor Dior.

Het laatste defilé van de modeweken voor de Knack Weekend-crew was dat van Agnès b. om 15u, op een boot in de Port de Solférino, vlakbij Musée d’Orsay. De voorbije seizoenen hield het merk een presentatie, geen show. Die was gisteren even pretentieloos als de kleren. Uitschieters waren de fotoprints van een bloemenveld en goudvissen, en de cardigans en tops in tricot.

Jesse Brouns en Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content