Ontwerper van Lady Gaga-kostuums showt haute couture voor mensen met een amputatie

03/03/15 om 09:29 - Bijgewerkt om 09:28

Op de Fashion Week in Milaan pakte Antonio Urzi uit met een haute couture-show voor mensen met een amputatie. In het verleden ontwierp Urzi al voor sterren zoals Beyoncé, Rihanna en Lady Gaga. Met zijn nieuwe collectie wil hij collega-ontwerpers aansporen om ook modieuze outfits voor mindervaliden te creëren.

Ontwerper van Lady Gaga-kostuums showt haute couture voor mensen met een amputatie

Antonio Urzi © Twitter

Urzi, een van de ontwerpers van Armani en geliefd bij celebs, werkt samen met FTL Moda aan dit project. Tijdens de modeweek van New York maakte hij voor het eerst zijn opwachting met zijn lijn voor geamputeerden en ook in Milaan deed hij stof opwaaien. De Britse fitnessinstructeur Jack Eyers is zijn nieuwe muze en diens geamputeerde been inspireerde Urzi voor zijn nieuwe collectie.

De ontwerper specialiseerde zich in materialen zoals aluminium en plexiglas en gebruikte deze kennis voor het maken van deze unieke kledinglijn. Om aandacht te vestigen op het gebrek aan luxueuze kleding voor mensen met een amputatie, creëerde hij de collectie volledig gratis.

Urzi noemt de mode-industrie snobistisch en vraagt zich af waarom niet meer grote modehuizen zich wagen aan het ontwerpen voor mensen met een beperking. 'Ze willen er even goed uitzien als jij en ik,' legt hij uit. (LP)

Lees meer over:

Onze partners