Modewereld verzamelt in Parijs

De internationele modepers, aankopers en celebrities zijn woensdag afgezakt naar Parijs voor wat waarschijnlijk de meest glamoureuze van de vier modeweken wordt.

Na de korte Milanese modeweek zijn de internationele modepers, aankopers en celebrities woensdag afgezakt naar Parijs voor wat waarschijnlijk de meest glamoureuze van de vier modeweken wordt. Het programma werd alleszins niet aangepast aan het kortere verblijf van Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour en zal dus een volle week duren.

Dries Van Noten, Rochas, Anne Valerie Hash, Limi Feu en waarschijnlijk de coolste Brit in de lichtstad Gareth Pugh mochten vandaag de modeweek op gang trekken. Balenciaga bijt donderdag de spits af, gevolgd door Manish Aurora, Edun, Rick Owens en Balmain.

Vrijdag maken de Parijse catwalks plaats voor enkele van de meest gerenommeerde Franse huizen: Dior en Lanvin, die de agenda delen met meer experimentele designers als Yamamoto, Issey Miyake en Maison Martin Margiela.

Highligths in het weekend: Viktor & Rolf en Jean Paul Gaultier zaterdag, gevolgd door Karl Lagerfeld, Celine, Givenchy en John Galliano zondag. Zondag showt voor het eerst ook het Belgische lederwarenmerk Delvaux in Parijs. Delvaux zal er zijn accessoirecollectie onder leiding van creatief directeur Véronique Branquinho tonen.

Volgende week tonen Stella McCartney, Giambattista Valli, Yves Saint Laurent, Chanel, Chloe, Valentino, Louis Vuitton en Hermes hun collecties voor komend najaar. Maar alle ogen zullen gericht zijn op het defilé van Alexander McQueen dinsdagavond, dat dan de laatste collectie van de designer voor zijn dood op 11 februari onthult.

Ann Heylens.

Bekijk vanaf morgen alle defilés in Parijs op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content