MM6 Maison Margiela SS17: onconventionele vrouwelijkheid en denim looks

19/09/16 om 11:47 - Bijgewerkt om 12:21

Opnieuw geen New York maar London Fashion Week voor MM6, de prêt-à-porter-lijn van Maison Margiela. Met een interessante presentatie stelden John Galliano en zijn team de nieuwe collectie voor.

Conceptuele basics krijgen kenmerkende Margiela touches en extravagante elementen aangemeten. Een simpele jeanslook, gecombineerd met glitterende laarsjes of wat dacht je van een look van kop tot teen in legerprint? Het kan allemaal bij MM6.

Een van de opvallendste prints is een tekening van een oranje kat die een mot vastheeft. Blijkbaar een knipoog naar de hedendaagse digitale obsessie. De collectie werd gepresenteerd aan de hand van paspoppen in een setting van vermalen autobanden. Op de set waren enkele kunstenaars aan het werk, die onder andere de iconische Japanse tas van Margiela beschilderden. Deze tassen, 100 in totaal, zullen exclusief verkocht worden in de Londense shop van MM6.

Het van oorsprong Belgische merk wordt sinds 2014 geleid door John Galliano. In 2015 liet het modehuis de voornaam van Martin Margiela vallen en doopte het merk om tot simpelweg Maison Margiela. (LP)

Onze partners