Een vooruitblik naar de modeweek in Parijs

Van 25 september tot 3 oktober ontvangt Parijs het modecircus. Knack Weekend brengt verslag uit vanop de eerste rij.

Na New York, Londen en Milaan is het de beurt aan Parijs om het modecircus te ontvangen. Parijs, de klassieker onder de modeweken, maakt zich klaar om pers, publiek, celebs en aankopers te laten kennismaken met de zomercollecties ’13 van de grote modehuizen. Ook vanuit de lichtstad zal Knack Weekend verslag uitbrengen van de mode-events. Om u alvast warm te maken voor wat komen gaat in Parijs, geven we alvast een overzicht van wat u mag verwachten in de stad tijdens de modeweek.

De modeweek in Parijs ontvangt alle grote kleppers uit de modewereld. Van 25 september tot en met 3 oktober vinden shows plaats van onder meer Christian Dior (de tweede vuurdoop voor Raf Simons), Jean-Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Louis Vuitton en Chanel. Voor modehuis Saint Laurent is er een primeur op deze modeweek. De nieuwe creatief directeur, Hedi Slimane, zal zijn eerste ready-to-wear collectie voor het modehuis voorstellen aan het grote publiek. Enkele weken geleden kregen de aankopers al een primeur met de haute couture-collectie, onder strikt verbod van smartphones en fototoestellen, maar nu krijgt de wereld de eerste ready-to-wear collectie van Slimane te zien. Hiermee zal ook duidelijk worden welke richting Saint Laurent de komende jaren wil uitgaan met het collecties.

De Belgen in Parijs

Naast de grote internationale kleppers zijn er ook Belgische modehuizen die hun zomercollectie voorstellen in Parijs. Bij de Belgen is het vooral uitkijken naar de ‘comeback’ collectie van Véronique Branquinho. Verder zijn we ook benieuwd naar de shows van Cédric Charlier, A.F. Vandevorst, Dries Van Noten en Ann Demeulemeester.

Elk seizoen zijn er verschillende (kleinschaligere) Belgische ontwerpers die naar Parijs trekken om hun collectie aan een internationaal publiek te tonen. Vaak vinden deze ’toonmomenten’ plaats in kleinere galerijen en meestal is dit ook op afspraak. Knack Weekend gaat alvast een kijkje nemen bij onder meer het jonge talent Alexandra Verschueren en Tim Van Steenbergen. Om pril Belgisch talent nog meer te ondersteunen organiseert het Flanders Fashion Institute al voor de vijfde keer ‘Showroom Belgium’ in Parijs. Het FFI nodigt enkele jonge ontwerpers uit in Parijs en geeft hen een ruimte waarin zij hun collectie kunnen voorstellen. Voor deze editie werden geselecteerd: HrVi, Harvey Bouterse, Pierre-Antoine Vettorello, Van Hongo, Tom Van der Borght en WOLF. By Sofie Claes.

Celebs

Daarnaast verwachten we een grote toestroom van bloggers, streetstylers, journalisten, fashionista’s, aankopers én uiteraard celebs. Vaste waarden als Anna Dello Russo en Anna Wintour vinden we ongetwijfeld terug op de eerste rij, vergezeld van enkele Hollywood-vedetten of popsterren. Naar verluidt zou Lady Gaga al in Parijs gespot zijn. We zijn alvast benieuwd wie we in Parijs tegen het lijf zullen lopen.

Moderedactrice Ellen De Wolf, vaste modecorrespondent Jesse Brouns en webredactrice Laura Van Roey brengen verslag uit vanuit Parijs. Ze berichten vanuit het kloppend hart van de mode en vertellen u alles over de gebeurtenissen voor/tijdens/na een show. En meer. Véél meer.

U leest alles over de modeweek in Parijs hier op de site van Knack Weekend.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content