Belgen openen modeweek Parijs

25/09/12 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:57

Bron: Knack Weekend

Vandaag gaat in Parijs de officiële modeweek van start. Op de eerste dag van het drukke weekprogramma tonen er maar liefst vier Belgen hun collectie aan het grote publiek.

De ontwerpers Jean-Paul Lespagnard, Véronique Branquinho, Anthony Vacarello en Cédric Charlier tonen hun zomercollectie '13 aan het grote publiek. Er wordt vooral uitgekeken naar de terugkeer van Véronique Branquinho, die de afgelopen drie jaar geen collectie onder eigen naam meer uitbracht.

Op de eerste dag van de modeweek is het aantal Belgen opvallend. Maar liefst vier Belgen mogen op de eerste dag van de modeweek in Parijs hun collecties tonen aan publiek. Eerst is het de beurt aan Jean-Paul Lespagnard, vervolgens toon Véronique Branquinho haar collectie en de 'Belgendag', dan is het de beurt aan Cedric Charlier en de dag wordt afgesloten met de collectie van ontwerper Anthony Vacarello.

Voor de fans van Véronique Branqhuinho is de eerste dag van de modeweek alvast een hoogdag. De ontwerpster keert terug, na een afwezigheid van drie jaar, met een eigen collectie en stelt deze meteen ook voor op de modeweek in Parijs. In 2009 zette Branquinho een punt achter haal eigen label. De crisis dwong haar om te stoppen met nv James. Toch verdween Véronique Branquinho niet helemaal van het modetoneel. Zo ontwierp ze enkele seizoenen voor Delvaux en schoenenmerk Camper. Ook werkte Branqhuino samen met Marie-Jo aan een lingeriecollectie. Maar vandaag werkt ze hard aan een comeback en toont ze de wereld vandaag in Parijs de Véronique Branqhuino 2.0. Een frisse start voor een ancien in het vak.

Van onze verslaggeefster in Parijs, Laura Van Roey

Lees meer over:

Onze partners