Fair fashion boetiek Today is a Good Day sluit de deuren

30/05/16 om 15:18 - Bijgewerkt om 15:18

De eigenares van Today is a Good Day, de pioniersshop met duurzame mode in Vlaanderen, heeft de boeken moeten neerleggen.

Fair fashion boetiek Today is a Good Day sluit de deuren

People Tree, een van de merken die verkocht werden bij Today is a Good Day © -

Spijtig nieuws voor fans van duurzame mode. De Gazet van Antwerpen schrijft dat de filialen van Today is a Good Day in Antwerpen en Gent de deuren moeten sluiten wegens faillissement. Op 17 en 18 juni houdt de winkel in Antwerpen een totale uitverkoop, waar de stock verkocht zal worden.

Candice Nuyttens, het brein achter het duurzame winkelconcept, startte Today is a Good Day in 2008 vanuit een verlangen om mode en ethiek samen te brengen. 'Het is mijn missie om mensen blij te maken met stijlvolle mode, gemaakt met respect voor het milieu én de makers. Mode met een geweten, zonder dat je hiervoor als een hippie gekleed moet gaan.' Aangezien alle verkochte items duurzaam waren, kon je er betalen met ecocheques.

Tegenslag

'Op zich een mooi en sterk ondernemersidee', vertelt Nico Volkeryck, voorzitter van Unizo Antwerpen en Quartier National, aan de Gazet van Antwerpen. Eigenares Candice Nuyttens kreeg te maken met enkele tegenslagen, waaronder een ongeval, en sindsdien ging het bergaf met haar zaak, licht hij toe.

Met de sluiting van Today is a Good Day verdwijnt een van onze favoriete duurzame adresjes. (LP)

Onze partners