Eerste collecties Hedi Slimane positief onthaald

Hedi Slimane, creatief directeur van Saint Laurent Paris, stelde aan een select publiek zijn eerste collecties voor het modelabel voor.

De eerste commentaren op de collecties van Hedi Slimane voor Saint Laurent Paris klinken positief. Een selecte groep van inkopers werd uitgenodigd om de resortcollectie 2013 voor vrouwen en lentecollectie voor mannen 2013 van Hedi Slimane, creatief directeur van het modelabel, voor Saint Laurent Paris exclusief te gaan bekijken. Slimane koos voor een ingetogen voorstelling zonder veel bombarie en zonder pers.
Saint Laurent Paris nodigde enkele inkopers uit in de showroom in het Grand Palais in Parijs voor de voorstelling van de eerste collecties van Hedi Slimane voor het modelabel. De inkopers, en niet de pers, kregen de 2013 resortcollectie voor vrouwen – de eerste vrouwensilhouetten van de hand van Slimane- en de lentecollectie voor mannen in primeur te zien. Het was de uitgenodigden verboden om foto’s te nemen met hun smartphone en er waren geen lookbooks voorzien. Een anonieme bron, die aanwezig was tijdens de voorstelling van de collecties van Slimane voor Saint Laurent Paris in Parijs, licht de verschillende collecties toe aan de website Women’s Wear Daily.

Resortcollectie 2013 voor vrouwen Voor Slimane is het de eerste keer dat hij een collectie met vrouwensilhouetten ontwerpt. De resortcollectie 2013 bestaat kleding die nauw aansluit aan het lichaam én waarbij het belang van op maat gemaakte kleding in de verf wordt gezet. De anonieme bron verklaart aan Women’s Wear Daily dat de collectie bestaat uit rechte broeken, skinny jeans, meisjesachtige tops uit zijde en zelfs HotPants. Maar ook de klassieke stukken worden opnieuw opgenomen in de nieuwe collectie, zoals de kostuums en witte zijden blouses. De kleuren van de verschillende kledingstukken zijn gevarieerd. Slimane gebruikt zwart, wit, grijs, fuschsia en rood. Daarnaast maakt de ontwerper ook gebruik van dierenprints op blouses en goud- en zilvertinten.

Naast de kleding bevat de resortcollectie ook handtassen en schoenen. De handtassen zijn modern en strak, de schoenen iets meer speels met puntige tip. De Tribute-schoen, een klassieker van Saint Laurent Paris, wordt ook in deze collectie verwerkt. “De lederen handtassen komen in de kleuren nude, zwart en metallic. Daarnaast gebruikt Slimane ook lakleer in levendige kleuren zoals geel, fuchsia en felblauw”, vertelt de anonieme bron aan WWD.

Lentecollectie 2013 voor mannen
De mannencollectie zou erg aansluiten bij de modernistische ontwerpen uit de periode van Hedi Slimane bij Dior Homme. Maar het verschil zou zijn dat de ontwerpen voor Saint Laurent Paris minder streng en strak zijn. “Er is allemaal erg zwart en wit met invloeden uit de jaren tachtig”, vult een andere inkoper aan op de website van WWD. “Er is een sterke focus op de drie-knoppen jas en nieuwe vormen van shirts met bijzondere details, zoals nieuwe kragen en manchetten”.

Debuut op catwalk in september
De geselecteerde inkopers kregen de collectie al te zien, maar voor de pers is het nog steeds nagelbijtend wachten op de eerste beelden van de kleding en accessoires. Pers en publiek zullen nog geduld moeten hebben tot september, wanneer Hedi Slimane de collectie officieel zal voorstellen op de catwalk. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content