Donna Karan krijgt award voor vrijwilligerswerk

26/09/12 om 16:32 - Bijgewerkt om 16:32

Bron: Knack Weekend

Tijdens de Clinton Global Citizen Awards mocht de ontwerpster de award die ze zelf ontworpen heeft in ontvangst nemen.

Donna Karan krijgt award voor vrijwilligerswerk

© Reuters

De Amerikaanse modeontwerpster Donna Karan mocht de Clinton Global Citizen Award - die ze zelf ontworpen heeft - in ontvangst nemen voor haar werk dat ze gedaan heeft in Haïti met het Urban Zen project. Dat meldt WWD.

Donna Karan werkte samen met Karine Villard en Nadja Swarovski om de award te ontwerpen. Ze wist echter niet dat ze op de avond van de uitreiking zelf op de podium zou worden geroepen door Bill Clinton om de award ook in ontvangst te nemen.

"Elk jaar geven we deze award aan een ontwerper en dit jaar leek Donna Karan ons de perfecte keuze. Het werk dat ze in Haïti heeft gedaan met haar Urban Zen project heeft wonderen gedaan voor de plaatselijke economie. Het project - dat plaatselijke juwelen verkoopt - doet het dan ook heel goed en we zijn haar hiervoor enorm dankbaar", zei Clinton op de uitreiking van de award.

Donna Karan kon niet geloven dat ze de award gewonnen had en voelde zich enorm vereerd. "Ik was vereerd om de award te ontwerpen, maar had nooit gedacht ik hem ook terug mee naar huis zou nemen", aldus Donna Karan. (RDM)

Lees meer over:

Onze partners