De collectie van Christian Lacroix voor Petit Bateau in beeld

04/12/13 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

Bron: Knack Weekend

Christian Lacroix ontwierp in samenwerking met Opéra Garnier en Petit Bateau een capsulecollectie voor meisjes en vrouwen. Bekijk hieronder de kortfilm die het label de wereld instuurde.

Christian Lacroix ontwierp in samenwerking met Opéra Garnier en Petit Bateau een capsulecollectie voor meisjes en vrouwen. Bekijk hieronder de kortfilm die het label de wereld instuurde. De collectie landt net op tijd voor kerstmis in de winkels en combineert de nautische details van Petit Bateau met een theatrale toets die eigen is aan Christian Lacroix.

Het couturelabel van Lacroix ging in 2009 failliet en sindsdien houdt de ontwerper zich voornamelijk bezig met het creëren van theaterkostuums. Het is dan ook niet verbazend dat hij voor dit project aan de tekentafel ging zitten met Opéra Garnier.

Lacroix voelde zich aangetrokken tot deze samenwerking omdat Petit Bateau hem doet denken aan zijn eigen kindertijd. 'Net zoals kinderen vandaag, droeg ik witte geribbelde vestjes in mijn jeugd. Ik kan me het gevoel bij de aanraking ervan nog levendig herinneren. Onze moeders hielpen ons tijdens het aankleden, soms met zachtheid, soms met ongeduld', aldus de Franse ontwerper.

De lijn is beschikbaar vanaf 6 december in een selectie Petit Bateau winkels. (LP)

Petit Bateau x Opera de Paris x Christian Lacroix from Ganbaroo PR PR on Vimeo.

Onze partners