De beste fashionmomenten van ‘Girls’

Wij selecteerden onze favoriete fashion momenten van elke girl van Girls, de mental flashbacks naar de bijhorende scenes krijgt u er gratis bij!

Onze wenkbrauwen houden een date met onze haarlijn telkens iemand oppert dat ‘Girls’ de nieuwe ‘Sex And The City’ is. Los van het feit dat de vier hoofdpersonages vrouwen zijn die het proberen te maken in New York City hebben ze niets gemeen. Terwijl Carrie Bradshaw zich op haar Manolo’s van de ene perfect gecoördineerde outfit in de andere hijst, lijkt Hannah Horvath steevast een gevecht met haar droogkast en haarborstel verloren te hebben.

Wie naar ‘SATC’ kijkt denkt minstens één keer per aflevering verrukt “oh mijn god, die outfit moet ik hebben”, terwijl diezelfde ervaring bij ‘Girls’ gekenmerkt wordt door het verbergen van je gezicht in je kussen terwijl je kermt “oh mijn god, die outfit heb ik ook proberen off pullen.”

‘Girls’ wil immers een (redelijk) realistisch beeld schetsen van meisjes halverwege hun twintigerjaren die met vallen en opstaan hun plaats proberen vinden in het leven. Daar horen onflatterende trendy tops, te krappe jurkjes, slechte bh’s en afgedragen schoenen nu eenmaal ook bij. “Ik werd er altijd gek van hoe mensen in televisieseries iedere keer weer een andere winterjas aan hebben”, vertelt het brein achter ‘Girls’, Lena Dunham, aan de New York Times. “Ik droeg dezelfde winterjas drie jaar aan een stuk toen ik net afgestudeerd was, zelfs nadat mijn hond erop geplast had!”

Waar SATC dus een high-end fantasie stimuleerde probeert Girls voor authenticiteit te gaan. “We willen echt een realistisch beeld neerzetten”, aldus Dunham. Jennifer Rogien, de costume designer van de show, vertelde vorig jaar nog hoe ze haar manier van werken heeft moeten aanpassen onder het bewind van Lena Dunham. “De kleding paste gewoon te goed”, zei Rogien. “Lena vond het niet geloofwaardig; iemand als Hannah kan onmogelijk kleding kunnen combineren, dat is niet waarachtig. Dus ja, soms trek ik de zoom of de tailleband wat scheef of kreuk ik de kleren expres nog meer om Hannah die slordige niet-helemaal-daar-look te doen krijgen.”

Deze fashion crimes lijken subtiel maar dragen toch bij tot de show; Dunham wil immers dat de kijkers het opmerken. In één van de vertederendste scenes van seizoen één gaat Hannah voor de eerste keer werken in de koffiebar en je kan zien dat ze haar best heeft gedaan om er vrouwelijk en professioneel uit te zien in haar witte zomerjurkje. De outfit is jammer genoeg niet erg geschikt om te gaan werken en

wanneer Lena aan de koffiebar arriveert roept haar baas Ray haar toe dat ze zich moet gaan omkleden; “This isn’t a consumptive women’s hospital! You’re daring a homeless person to wipe their blood on your breasts!” Ook Marnie krijgt de wind van voren wanneer ze verschijnt op Jessa’s trouwfeest in een diep uitgesneden bloemenjurk. “Hello J.Lo at the Grammy’s” werd bij deze onsterfelijk gemaakt.

Toch hebben de meisjes alle vier een eigen stijl; Jessa en Hannah doen op hun eigen manier gewoon hun eigen ding, Marnie is geobsedeerd door er volwassen en professioneel uit te zien terwijl Shoshanna duidelijk magazines als Teen Vogue verslindt en hopeloos allerlei trends met elkaar probeert te combineren. Het maakt hen herkenbaar. Het maakt hen aandoenlijk. Het maakt hen aimabel.

Wij selecteerden onze drie favoriete fashion momenten van elke girl van Girls, de mental flashbacks naar de bijhorende scenes krijgt u er gratis bij!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content