De 8 meest eerlijke accessoire- en kledingmerken

11/03/15 om 10:51 - Bijgewerkt op 04/04/16 om 13:31

Merkenvergelijker Rank a Brand gaat na welke merken goed bezig zijn en welke labels nog veel werk aan de winkel hebben. Deze acht labels kregen een A-rating en mogen dus gerust een plaatsje veroveren in onze kledingkast. Ontdek hier de meest mens-, klimaat-, milieu- en diervriendelijke merken.

De 8 meest eerlijke accessoire- en kledingmerken

Looks van Armed Angels © -

Lees hier ons interview met oprichter Niels Oskam.

Noot van de redactie: nog niet alle merken kregen een beoordeling op Rank a Brand. Wie de merkenvergelijkingswebsite wil steunen, kan een donatie schenken en zo meewerken aan een eerlijke en duurzame wereld. Surf naar Rank a Brand voor meer info over duurzame merken.

Nudie Jeans (14 op 17)

Dit Zweedse merk maakt denim voor mannen. Ze specialiseren zich in Raw Denim, waarbij de jeans gedoopt wordt in indigo en vervolgens geen wassingen of andere bewerkingen moet ondergaan. Zo wordt je broek steeds mooier naarmate je hem meer draagt.

Armed Angels (12 op 16)

Dit modelabel uit Keulen maakt vrouwen- en mannenmode uit organisch katoen. 'Wij houden van mooie producten, denken organisch en geloven dat eerlijke fashion nooit uit de mode zal zijn.'

Saint Basics (14 op 16)

Een op en top eerlijk ondergoedlabel uit Den Haag. Ze werken met lekker zacht biokatoen. Bij Saint Basics geloven ze heilig dat ondergoed beter kan. Op alle punten. Daarom trekken ze een dikke streep door gifstoffen, sweatshops en uitbuiting.

Waschsbär (13 op 16)

Dit merk uit Freiburg heeft een wasbeer als mascotte en verkoopt eerlijke casual kledij. Het is het grootste postorderbedrijf van milieuvriendelijke kledij in Duitsland.

Pants to Poverty

Pants to Poverty

Pants to Poverty (14 op 16)

Dit ondergoedlabel uit Londen wil komaf maken met armoede in de wereld. De slipjes en hemdjes zijn gemaakt van biokatoen. 'We willen bewijzen dat mode de wereld kan veranderen,' is hun tagline.

Freitag (13 op 16)

Dit Zwitserse label staat vooral bekend om hun tassen, maar verkoopt ook eerlijke kledij. Het merk werkt met originele gerecycleerde materialen.

Mud Jeans (13 op 17)

Het Nederlandse denimlabel Mud Jeans maakt jeansbroeken voor vrouwen en mannen van gerecycleerde materialen en organisch katoen.

Mud Jeans

Mud Jeans

Vaude (12 op 16)

Een Duits sport- en outdoorsfamiliebedrijfje zet zich in om zo duurzaam en eerlijk mogelijk sportievelingen van kleding en accessoires te voorzien. Zo trek je de natuur in zonder ze al op voorhand te schaden met je outfit.

Labels met een B-rating

De merken die goed op weg zijn, maar nog niet op hun lauweren mogen rusten: People Tree, Kuyichi, COS, Monki, G-Star, 100 % Organic Cotton, Puma, Cheap Monday, Ethletic, Cora Kemperman, Deuter, Patagonia, Jack Wolfskin, Stella McCartney, Knowledge Cotton Apparel, Komodo, Continental Clothing, Alchemist.

Por deze merken gerust aan via mail of Twitter en vertel hen dat je blij bent met hun inspanningen, maar hoopt op een evolutie naar een A-rating.

(LP)

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners