De 10 grootste miskopen

25/10/12 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:25

Bron: Knack Weekend

We kennen het allemaal: een kleerkast met een hoekje 'foute aankopen'.

Het is verleidelijk om de laatste trends steevast te volgen of om ons te laten inspireren op de looks van celebs, maar in realiteit is het niet altijd even makkelijk om deze kledingstuks te dragen of te combineren. Resultaat? Een kleerkast met kleding die we amper gedragen hebben en die nu het zonlicht niet meer te zien krijgen. Daily Mail stelde een lijst samen van de grootste miskopen, aan de hand van een bevraging van 2000 vrouwen door Lambrini, die in onze kleerkast zijn terug te vinden.

In deze lijst vinden we onder meer de lederen broek, het stoffen trainingspak en Crocs terug. Maar waarom zijn we in de winkel zot van een kledingstuk om het nadien amper nog te bekijken? In het onderzoek zeggen 79 procent van de vrouwen dat ze zeker al eens iets gekocht hebben waarvan ze later spijt hadden. Maar wat maakt van een aankoop plots een miskoop? Volgens 56 procent van de vrouwen is het kledingstuk niet langer meer in de mode. 54 procent geeft aan dat het kledingstuk er te goedkoop uitziet, 33 procent omdat het kledingstuk te bloot is en 21 procent omdat de partner of vrienden negatief reageerden op de outfit.

Top 10 grootste miskopen:

Lederen broek De onbetwiste nummer één op de lijst van de foute aankopen. We zien dit soort van broek terug bij onder meer zangeres Fergie, maar het kledingstuk is ook erg populair bij de zangeressen in het country-genre. Het is een vrij gewaagde keuze om dit soort van broeken te dragen en daarom ook vaak een foute aankoop. Waarom de lederen broek niet flaterend is? Je trekt er behoorlijk wat aandacht mee en het oogt goedkoop.

Broek met brede pijpen 14 procent van de vrouwen zegt dit soort van broeken niet meer te willen dragen. Het is ons een beetje onduidelijk waarom dit tot het lijstje van grootste miskopen behoort. Deze broek is namelijk flatterend voor zowat elke lichaamsbouw en is de laatste jaren aan een opmars bezig. Denk aan het Belgische merk Who's That Girl dat elk seizoen dit soort van broeken op de markt brengt én met succes.

Een stoffen trainingspak Heel wat Amerikaanse celebrities dragen in hun vrije tijd niets anders dan een stoffig trainingspak. We geloven graag dat het bijzonder comfortabel zit, maar voor elegantie krijgt het een 1 op 10. Niet echt geschikt om mee in het openbaar te verschijnen.

Fluokleding

Helemaal hipster op een verkleedfeestje, maar niet om dagdagelijks mee op je werk te verschijnen. De reflecterende fluo gaat ogen van collega's doen wegdraaien en je gaat enorm opvallen. Mag zeker in de kast, maar gebruik het voor de juiste gelegenheden.

Cropped tops Jonge meisjes met platte buiken kunnen hier misschien nog mee wegkomen, al lijkt het ons zeer onwaarschijnlijk dat iemand dit op een warme dag aantrekt om naar het werk te gaan. Goed voor een zomers feestje aan het zwembad, maar meestal komt het de rest van het jaar de kast niet meer uit.

Crocs Crocs worden geprezen om hun gemak en hygiëne, maar een echte modetopper kunnen we dit schoeisel niet noemen. Leuk om in de tuin te werken, maar te vermijden op openbare plaatsen en zeker in combinatie met een modieuze outfit.

Hot pants

Ook hier: leuk voor jonge strakke benen maar er staat een leeftijd op dit kledingstuk. Vanaf een bepaald moment neemt het ongemakkelijkheidsgevoel stevig toe. En uiteindelijk is een hot pants eigenlijk niet echt elegant.

Minirok

Maar liefst 18 procent van de ondervraagden zou nooit meer een minirok kopen omdat het hen een ongemakkelijk gevoel geeft. Vaak voel je je achteraf niet meer even 'sexy' als toen je de rok aanhad in het pashokje.

Poncho Er zijn mensen (8 procent van de ondervraagden) die achteraf spijt hebben van het aankopen van een poncho. Het is onpraktisch op de fiets en uiteindelijk geeft het niet genoeg warmte. Ons lijkt een poncho ideaal om 's avonds mee in de zetel te ploffen of op te warmen aan een vuurtje in de tuin.

Heuptasje

Ergens begrijpelijk dat we dit niet meer uit de kast halen: is a enkele jaren niet meer in de mode en er zijn tal van andere toffe tassen op de markt te vinden. Bovendien ook erg ongemakkelijk voor je rug met het gewicht dat vooraan het lichaam wordt gedragen. (LVR)

Lees meer over:

Onze partners