In beeld: hier wordt de jarige Parcours-laars van Aigle gemaakt

17/10/16 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:39

De Parscours-laars van het Franse merk Aigle viert haar twintigste verjaardag. In 1996 werd de eerste rubberlaars om te wandelen uitgevonden. Het merk gaat prat op haar comfort en kwaliteit, die gegarandeerd worden door de Aigle ateliers in Chatellerault.

Wandelen met rubberen laarzen is niet altijd even comfortabel. Daar vond Aigle iets op in 1996. Het Franse merk zocht en vond een manier om voldoende enkelondersteuning en schokdempende elementen toe te voegen. Het geheim? Een driedelige zool, met schokdempend kussen, waardoor je langer kan wandelen in het bos, op het strand of in eender welke vochtige omgeving. Al meer dan twee miljoen wandelaars schaften zich een Parcours-laars aan.

Alle Parcours-laarzen worden met de hand gemaakt in Aigle ateliers in Chatellerault. De laarzen worden vervaardigd uit een rubbermengsel dat hoofdzakelijk uit natuurlijk rubber bestaat. Voor één paar laarzen is er maar liefst twee kilo rubber nodig. Iedere laars wordt afzonderlijk gecontroleerd op waterdichtheid voor ze de fabriek verlaten. (LP)

De Parcours-laars is onder andere te koop bij De Kampeerder in Antwerpen.

Onze partners