Dolce & Gabbana brengt hoofdtelefoon van 7000 euro op de markt

12/03/15 om 09:43 - Bijgewerkt om 09:43

Vergeet de Apple Watch; dit is zonder twijfel het meest decadente accessoire van 2015. Dolce & Gabbana zal de hevig versierde hoofdtelefoons die het FW15 defilé opleukten dan toch te koop aanbieden.

Dolce & Gabbana brengt hoofdtelefoon van 7000 euro op de markt

© BelgaPicture

Wie tijdens de presentatie van Dolce & Gabbana's FW15 lijn zijn ogen even weg kon nemen van de delicate jurken en bolle buikjes had ze misschien al gespot: de gigantische over-ear headphones met parels, kristallen, fluweel en gouden kettingen. De hoofdtelefoon bleek een samenwerking tussen het Italiaanse label en de jonge startup FRENDS, opgericht door enkele professionele snowboarders die speciaal voor D&G hun expertise een extra portie glam gaven.

Waar verondersteld werd dat het gepimpte kleinood runway-only was, heeft FRENDS bekend gemaakt dat de hoofdtelefoons toch op Moda Operandi zijn beland. Je kan kiezen tussen een rode hoofdtelefoon uit leder versierd met Swarovski kristallen of een groen exemplaar, bedekt met vossenbont en juwelen. De prijs schommelt tussen de zevenduizend en achtduizend dollar (tussen de 6500 of 7500 euro voor ons dus) en is 35 keer duurder dan andere modellen uit het FRENDS gamma.

Dolce & Gabbana brengt hoofdtelefoon van 7000 euro op de markt

© Moda Operandi

D&G is niet het eerste modelabel dat inzet op high-end headphones: Chanel deed het de Italianen vorig seizoen al voor met een exemplaar in het herkenbare doorstikte leder dat toch nog steeds 2000 dollar goedkoper was dan wat Dolce en Gabbana nu op de markt heeft gebracht. Benieuwd of hun fans oor hebben naar dit prijzige accessoire. (KS)

Lees meer over:

Onze partners