10 jonge modeontwerpers creëren eigenzinnige accessoires

23/09/11 om 15:04 - Bijgewerkt om 15:04

Tien jonge ontwerpers bedachten elk een accessoire voor de tiende verjaardag van Maasmechelen Village. Maak kennis met deze opkomende talenten en hun eigenzinnige creaties.

Zo is er Angelo van Mol, vorig jaar afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie. Hij ontwierp een paar gesloten sandalen, geïnspireerd op het oude Egypte. De Duitse Judith Thomas opteerde voor een oversized boekentas. De aanzet hiervoor is haar fascinatie met overbeschermde kinderen die later vaak uitgroeien tot minder zelfzekere volwassenen.

En dan is er nog Nathalie Fordeyn, een van de geselecteerden voor de Weekend Fashion Award van vorig jaar. Haar halsketting refereert naar een wereld die bewoond wordt door wezens met rare ledematen, grote hoofden en kleine gezichten. De 25-jarige ontwerpster is overigens van plan om binnenkort een concept store te openen in Parijs over fashion, food and art.

Een professionele jury zal zich over alle creaties buigen en op 21 oktober twee winnaars bekend maken. Verder worden alle stukken verkocht tijdens een veiling ten voordele van Kageno, een liefdadigheidsorganisatie die arme gemeenschappen in Rwanda en Kenia ondersteunt.

Vincent Fobelets Van 24 september tot 19 oktober kunt u in Maasmechelen Village zelf de accessoires gaan bewonderen tijdens de "Fashion in Style"-tentoonstelling en online stemmen op uw persoonlijke favoriet.

Lees meer over:

Onze partners