5 opkomende vrouwelijke ontwerpers

Wij stellen u vijf jonge vrouwelijke ontwerperstalenten voor, waarin wij sterk geloven en waarvan u nu én in de toekomst zeker nog gaat horen.

België telt heel wat talentvolle vrouwelijke ontwerpers. Deze jonge creatievelingen proberen hun weg te vinden in de wereld van de lifestyle en willen een plekje veroveren binnen het bestaande aanbod. Dat is iets wat in de huidige consumentenmarkt, als beginnende ontwerper geen sinecure is. Toch timmeren deze creatieve vrouwen aan hun eigen weg, en met hun eigen specialiteit, en elke dag komen ze een dagje dichter bij hun droom.

Wij stellen u vijf jonge vrouwelijke ontwerperstalenten voor, waarin wij sterk geloven en waarvan u in de toekomst zeker nog gaat horen.

1. Lore Van Keer

Lore Van Keer (1985) studeerde interieurvormgeving aan Sint-Lukas, maar uiteindelijk koos ze voor juweelontwerp. Toch zien we de liefde voor vormgeving terug in haar ontwerpen. Ze zijn bijna architecturale meesterwerkjes te noemen. Van Keer experimenteert met goud, zilver en porselein. Vaak zijn de juwelen asymmetrisch opgebouwd. De juwelenontwerpster valt op door haar unieke stijl, waardoor ze zich heeft weten te differentiëren van haar collega’s. De juwelen zijn te koop in de winkel van Lore Van Keer zelf in Wolvertem, maar ook bij Ravenna in Antwerpen, Manufactuur in Merelbeke en Cooremetershuys in Gent.

2. Minju Kim

Deze jonge modeontwerpster, van Zuid-Koreaanse afkomst, studeerde mode aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Ze wist zichzelf in de kijker te werken door het winnen van de tweede editie van de H&M Design Award. Met dit initiatief wil de Zweedse modeketen jong talent ondersteunen. Door het winnen van deze prestigieuze prijs werd de collectie ‘Dear My Friend’ van Minju Kim geproduceerd door H&M en is deze mini-collectie wereldwijd verkrijgbaar in de winkels van H&M. Deze modeontwerpster heeft zich op korte tijd erg in de kijker gewerkt, al zijn we ervan overtuigd dat het geen eendagsvlieg is. Ze is een modeontwerpster waarvan we nog veel gaan horen, al is het maar om haar speciaal gevoel voor kleurgebruik .

3. Gioia Seghers

Gioia Seghers studeerde mode aan La Cambre in Brussel. Met haar afstudeercollectie ‘Crystallized Halos’ wist ze ook de jury van de Weekend Fashion Awards al te overtuigen van haar talent. Ze mocht de Weekend Fashion Award 2012 mee naar huis nemen, waaraan een geldprijs gekoppeld was van 10.000 euro om een eigen label verder uit te bouwen. Stilaan is Gioia Seghers haar eigen weg aan het uitbouwen. Zo werd ze gevraagd om enkele silhouetten te ontwerpen ten voordele van Spullehulp. Ze zullen exclusief getoond worden tijdens het defilé van Spullenhulp en later per opbod worden verkocht. Wij stellen vast: eentje om in de gaten te houden!

4. Hanne Schoofs

Deze juwelenontwerpster volgde een opleiding aan Sint-Lukas in Antwerpen. Nadien volgde ze nog enkele cursussen om zich extra bij te scholen. Hanne Schoofs is een juwelenontwerpster die vooral dol is op het maken van trouwringen. Ze houdt van het contact met haar klanten en samen kunnen ze tot de trouwringen komen waarvan het koppel droomde. Deze persoonlijke aanpak spreekt Schoofs erg aan. Vanuit haar atelier in Schilde werkt ze aan haar juweeltjes. Leuk om te weten: ze is ook een strijder bij De Invasie. Wij zijn vooral fan van de oorbellen in de vorm van knoopjes met een gekleurd lintje.

5. Hermine Van Dijck

Deze jonge ontwerpster heeft een hart voor textiel. Ze studeerde textielontwerp in Gent en deed ervaring in het werkveld op, onder meer in Parijs. Van Dijck werkt met stoffen, die ze vervolgens zelf gaat weven. Ze maakt voornamelijk kleine spulletjes, zoals sjaals en tasjes. Buiten de mode, gaat ze zich ook richten op het interieur. Zo kan je ook plaids van haar hand terugvinden. Elke creatie van haar hand is bijzonder en uniek. Haar ontwerpen worden onder meer verkocht bij Studio Zaterdag in Antwerpen.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content