Zo moeder, zo zoon

30/04/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

De naam Echaurren zegt de Spaanse fijnproever meer dan die van Ezcaray, het mooie stadje in Rioja waar dit legendarische hotel-restaurant is gelegen. Chef Francis Paniego geeft er een eigentijdse draai aan de gerechten van zijn voorouders.

Je kunt het restaurant Echaurren het best op een zaterdag of zondag binnenstappen, bij voorkeur tussen de middag. Dan zie je hoe vlot José Felix Paniego, broer van chef-kok Francis en zoon van Marisa Sanchez en Felix Paniego, de gang van zaken in de drukbezette eetzaal orkestreert, bijgestaan door een team geroutineerde obers. Het zijn veelal familiale gezelschappen die aan tafel zitten en het gedempte licht accentueert nog de gezellige sfeer. Zoals de meeste vaste gasten komen ze naar hier om te genieten van de traditionele gerechten van Marisa Sanchez. Haar croquetas de Echaurren, de topper op de kaart, smaken altijd even verrukkelijk, net als de patatas a la riojana al estilo Marisa (Aardappelen op de wijze van Rioja naar een recept van Marisa).
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners