Zilt & gezond

26/08/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Zeegroenten maken in het Verre Oosten sinds mensenheugenis deel uit van het dagelijkse dieet. Bij ons groeit de interesse voor wieren en aanverwanten snel.Ze bieden schier eindeloze mogelijkheden in de keuken.

Noem in vijf seconden tien landgroenten. Een koud kunstje, in vergelijking met het opsommen van vijf zeegroenten in één minuut. We kennen er allemaal wel een aantal, maar ze behoren niet echt tot onze parate kennis. Zelfs bij foodies niet. Nochtans worden sommige van die zeegroenten verwerkt in tal van dagelijkse voedingsmiddelen. Denken we maar aan het wier met de mooi klinkende naam : agaragar. Al jaren dient het als uitstekend, natuurlijk en goedkoop bindmiddel in de voedingsindustrie. Onder impuls van vooral de Spaanse broers Adrià (El Bulli) werd agaragar gemeengoed in elke creatieve en eigentijdse keuken. Agaragar biedt immers heel ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners